Başkale'deki travertenler ilgi bekliyor

Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale'yi andıran travertenler ile Saklı Şelale, havaların ısınmasıyla ilgi bekliyor.

Başkale'deki travertenler ilgi bekliyor

    Başkale ilçesinde bulunan ve doğa harikalarından biri olan travertenler, görüntüsü ile Pamukkale'yi andıran travertenlerin suyu şifa dağıtıyor.

   Van kent merkezine 145, Başkale ilçesine ise 35 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Köyü’nde bulunan travertenler, doğa harikası görüntüsü ve Denizli'deki Pamukkale'ye benzerliğiyle ilgi çekiyor.
 Dereiçi Köyü Muhtarı Reşit Kaya, travertenlerin suyunun şifalı olduğunu ve cilt hastalıklarına da faydalı olduğunu söyleyerek, görüntüsüyle Pamukkale'yi andıran travertenlerin daha fazla ziyaretçi beklediklerini belirtti. Kaya, tüm köy halkının travertenlerdeki suyun şifalı olduğuna inandığını ifade ederek, suyun özellikle cilt hastalıklarının iyileşmesinde şifa kaynağı olduğunu söyledi.

    Travertenlerin bulunduğu bölgede de güvenlik açısından hiçbir sorun bulunmadığına dikkat çeken Kaya, yerli ve yabancı turistleri Başkale'nin Pamukkale sine beklediklerini sözlerine ekledi.

    Başkale'deki vatandaşlar da kendi ilçelerinde bulunan böylesi turizm değerlerine sahip çıkılması ve daha iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, "Madem bizim ilçemizde böylesi güzel turizm değerleri var. Mutlaka korunması ve tanıtılması gerekir.  İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi'nde 2 bin 500 rakımdaki Saklı Şelale ve travertenler, doğa harikası görüntüsü ve Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki doğal oluşumlara benzerliğiyle dikkati çekiyor. Herkesin bu güzellikleri görmesini istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER