Başkale ilçesindeki çiftçiler bilgilendirildi

Başkale ilçesindeki çiftçiler, Ziraat Odası, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetleri kapsamında gerçekleşen toplantıda yürürlükte olan projeler hakkında bilgilendirildi.

Başkale ilçesindeki çiftçiler bilgilendirildi

   Başkale ilçesinde Tepebaşı İmam hatip ortaokullu konferans Salonunda yapılan toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yusuf Taşkın, Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan Coşar Tosun, Furkan Coşkun ile ziraat mühendisleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

   Katılımcı çiftçiler yürürlükte olan projeler hakkında slayt ve anlatımla bilgilendirilerek, tarım ve hayvancılıkla ilgili ilçenin sorunlar anlatıldı.

  Başkale ziraat odasının tarım tanışmanları olan Tamer Gür, Zeynep Özer, Sibel Özdel, Leyla Fındık Gökhan Bayer de bu yılkı ilçedeki çalışmalar hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

  2017 yılında hangi hasatlarda ne kadar verim alındığı, 2018 yılına göre neler ekilebilir hakkında Başkale’de çiftçilik yapan çiftçilere ve katılımcılara bilgi verilrek bilgi alış verişinde bulunuldu.

   Toplantıda konuşan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, bu tür toplantıların sık sık yapılması gerektiğini belirterek, çiftçilerin tarım ve hayvancılık konularında daha fazla bilgi edinmelerini amaçladıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER