Başkale Örmetaş muhtarı hakkında soruşturma…

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Başkale’nin Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman hakkında görevini kötüye kullanarak 44 kişinin pandemiye yakalanmasına sebebiyet vermekten soruşturma başlattı.

Başkale Örmetaş muhtarı hakkında soruşturma…

    07 Nisan 2020 tarihinde korona virüs testi pozitif çıkan bir kişinin Van’ın Başkale İlçesi Örmetaş Mahallesi’nde çok sayıda kişi ile temas kurmuş olması değerlendirilerek karantina uygulaması başlatılmıştı.

 

   MUHTAR MİKAİL DUMAN GÖREVDEN ALINMIŞTI

   İstanbul’dan gelen başka kişilerin de olmasına rağmen onları bildirmeyip sakladığı ihbar edilen Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, yapılan testler üzerine vaka sayısının 8’e çıkması ve ihbarın doğrulanması üzerine, hakkında görevi ihmal soruşturması başlatılarak geçici süreliğine görevinden alınmıştı.

 

   KÖY MOBİL SAĞLIK EKİBİ TARAFINDAN KORONOVİRÜS TARAMASINDAN GEÇTİ

   900 kişinin yaşadığı Örmetaş Mahallesi’nde faaliyete başlayan mobil sağlık ekibi korona virüs sağlık taramasına başaldı. İlk etapta 12 kişinin daha korona virüs testi pozitif çıkması ile vaka sayısı 20’ye çıktı. Taramaların devamında ise dün itibariyle korona virüs vaka sayısı 44’e yükseldi.

 

   VAN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

   Basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, görevi ihmal gerekçesi ile görevden alınan Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikali Duman hakkında, “Görevi kötüye kullanarak gerçeğe aykırı bilgiler vermesi sebebiyle 44 kişinin pandemiye yakalanmasına neden olmak” iddiası ile soruşturma başlattı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER