Başkaleli kadınlar için Karadeniz turu…

Van Başkale Kaymakamlığı, düzenlediği 'Kültür Gezileri' kapsamında kursiyerleri ve ilçedeki kadınlar Karadeniz turuna götürdü.

Başkaleli kadınlar için Karadeniz turu…

    Başkale Kaymakamlığı, düzenlediği "Kültür Gezileri" kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca yürütülen Adem Projesi kapsamında açılan kurslarda eğitim gören ve ilçede ikamet eden 50 kadın Karadeniz turuna çıkardı.

 

   Etkinlik çerçevesinde katılımcılar rehber eşliğinde birinci gün; Erzurum, Artvin/Hopa, Gürcistan Batum’u gezdiler.

 

   Gezinin ikinci ve üçüncü gününde, Rize Ayder Yaylası ve Trabzon Uzungöl'ü gezdiler.

   Gezinin dördüncü ve son gününde ise Trabzon'da bulunan Ayasofya Müzesi ile Atatürk Köşkü ziyaret edilirken, ekip gezilerini tamamlayarak Van'a döndüler.

   Gezi sonrasında, Karadeniz bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânı bulmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, bu imkânı sağlayan Başkale Belediyesi Başkan Vekili ve Kaymakamı Asım Solak’a teşekkürlerini ilettiklerini ifade ettiler.

   Karadeniz ve Batum’a hayatında ilk defa gittiğini belirten Emine Diker,  isimli katılımcı “Belediye Başkan vekilimiz ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha önce görmediğimiz yerlere gidip gezme imkânı bizlere verdi. Karadeniz çok güzeldi. Hayatımızda görmediğimiz yerleri gördük.” Dedi

   Sebahat Gezginci isimli katılımcı da Kaymakam Asım Solak’a teşekkür ederek, “Daha önce sadece doğu taraflarını gezdik. Karadeniz’i de gezme imkanı bulduk. Biz kadınlar için çok iyi bir fırsat oldu. Kaymakamımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29