Başkan Akman'dan, '23 Nisan' mesajı…

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş Yıldönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Akman'dan, '23 Nisan' mesajı…

     23 Nisan 1920 tarihinin milletimiz için anlamı ve önemi büyük olduğunu belirten Başkan Akman, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün kanıtı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, ulusal egemenliğinin ilan edildiği, bu günün çocuk bayramı ile taçlandırıldığı gün olduğunu söyledi. Başkan Akman, “23 Nisan, dünyada bir tek ülkemizde tüm çocuklara armağan edilen bir bayramdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerin de en büyük arzusudur” dedi.

    Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın iki nedenden dolayı çok farklı kutlanacağını dile getiren Başkan Akman, “Birinci neden bu yılın 23 Nisan 1920’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nun 100. Yılı olması. İkincisi ise dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bayramın evlerden kutlanacak olması. Ama evlerde yapılacak kutlamanın rengarenk ve yüzüncü yıla yakışır coşkuyla gerçekleşmesi için pek çok hazırlık yaptık. Çocuklarımızın her yıl süsledikleri sınıflarının yerine bu yıl odalarını süsleyerek aynı heyecanı ve coşkuyu yaşamaları için ekiplerimiz tarafından Türk Bayrağı, süsleme kağıdı, satranç takımı, kolonya, maske, balon ve boyama kağıdının içerisinde olan hediye paketleri dağıtıyor. Çocuklarımız kendi odalarını süsleyerek bu yılda bu coşkuyu odalarında, evlerinde aileleri ile birlikte yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.  

     Türkiye olarak bu süreci çok güçlü bir şekilde atlatacaklarına inandığını dile getiren Başkan Akman, bu anlamda katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Başkan Akman, “Bizler, pek çok zorluğun üstesinden gelmiş başarmış bir milletiz. Bunun da başaracağımızın emarelerini hamdolsun ki görüyoruz. Rabbim tüm insanlığı bu musibetten en kısa sürede kurtarsın diyorum” şeklinde konuştu.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, yaptığı 23 Nisan akşamı saat:21.00’de ev ve balkonlarda İstiklal Marşı’nı okuma davetini önemsediklerini de dile getiren Başkan Akman, Tuşba Belediyesi olarak belirtilen saatte sosyal mesafeyi koruyarak belli sayıda personelin katılımı ile kampanyaya destek vereceklerini vurgulayarak, “Bu duygularla, Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER