Başkan Akman: Tuşba'da çok güzel projeler hayata geçecek

Van Merkez Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kentteki gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek, yaklaşık 8 aylık süre zarfında yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Akman, İskele Sahili 2. Rekreasyon çalışmasından, hayata geçirilecek olan Millet Bahçesi’ne, alt yapı ve yol çalışmalarından, yeni hizmet binasına kadar birçok konuya değindi.

Başkan Akman: Tuşba'da çok güzel projeler hayata geçecek

   Tuşba İlçesi Kalecik Bölgesi’nde Tarihi Van Evleri yanında bulunan Taş Konak adlı kafede yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, göreve geldikten sonra ilçenin her alanda gelişmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

   Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şabettin Akkuş’un da katıldığı programda konuşan Başkan Akman, “Sizlerle daha önce bir araya gelmek istiyorduk, ama nasip bugüneymiş. Davetimize icabet eden sizlere teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi göreve gelmemizin üzerinden 7-8 ay gibi bir zaman geçti. Tuşba’da bizden önce başlanan işlere devam ettiğimiz gibi, yeni projeleri de başlatmak için gayretlerimiz sürüyor” dedi.

 

    “MİLLET BAHÇESİ PROJESİ’NE BAŞLIYORUZ”

   Tuşba İlçesi’nde Millet Bahçesi projesine başlayacaklarını anlatan Başkan Akman, “Bildiğiniz gibi daha önce başlanan DAKA desteği ile hayata geçirilmek üzere olan mega projelerimizden İskele Sahil Bandı 2. Etap Projesi tamamlanmak üzere. Birazdan sizlerle birlikte sahili gezeceğiz. Tuşba’mıza yakışır bir sahil ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra, hemen devamında Millet Bahçesi Projemiz olacak. Yani sahil projesi devam edecek. Üniversite kampus alanına yakın bir bölgeye kadar sahil bandı çalışmaları olacak. Oyun alanları olacak. Barbeküler kuracağız, vatandaş mangalını getirmeden, sadece kömürünü getirip orada mangal yapabilecek. Çocuklar için çok farklı oyun alanlarımız olacak. Ailelerimizin birçoğu buralara gelip kafa dinleyecek. Tuşba denizle buluşacak. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile görüştük. Gerekli kaynağı bize sağlıyorlar. Ben huzurlarınızda hükümetimize ve ilgili bakanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

    “TOPRAKKALE BÖLGESİ’NDE MESİRE ALANI OLUŞTURULACAK”

   Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Toprakkale bölgesinde mesire ve piknik alanları oluşturulacağını söyleyen Başkan Akman, “Bu projelerin hayata geçmesi elbette sadece belediye kaynakları ile olmuyor. Bakanlığın katkısı ile Toprakkale bölgesinde mesire ve piknik alanı oluşturuyoruz. Yine alt yapısını yaptığımız sahil yolumuz var, dört kilometre. Onun için de kaynak temin ettik. Semt pazarı oluşturulması için bakanlık bu paranın yarısını bize yollayacak. Yine bildiğiniz gibi Mavi Bayraklı Halk Plajı’mız çok yoğun ilgi görüyor. Zaman zaman ihtiyaca cevap vermiyor. 400 kişilik plaja, bin 500 kişi gidiyor. Bu durumu da bakanlığa ilettik, inşallah ikinci bölümü de hizmete girecek” dedi.

   Millet Bahçesi için MTA’ya yakın bir bölgede engel olduğunu, YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli’nin desteğiyle bu sorunu aşmayı düşündüklerini söyleyen Akman, kısa süre içinde bu çalışmaların başlayacağını dile getirdi.

 

    “HİZMET BİNAMIZI TEMMUZ SONUNDA HİZMETE AÇMAYI PLANLIYORUZ”

   Tuşba Belediyesi hizmet binasının Temmuz 2020 yılında hizmete açılacağını düşündüklerini belirten Başkan Akman, “Hizmet binamızı inşallah Temmuz ayı sonunda hizmete açacağız. Hizmet binasının hemen yanında kaymakamlık binası yapılacak” şeklinde konuştu.

   Tuşba İlçesi’nde çarşı usulü bir AVM yapmayı planladıklarını anlatan Başkan Akman, “Van Ticaret Borsası’nın karşısında, Bediüzzaman Caddesi’nin olduğu bölgede iki tarafı çarşı olacak şekilde bir AVM oluşturulacak. İşadamlarını da bu projeye destek için davet ediyoruz” dedi.

   İlçede yeni yolları hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Akman, “Bazı yollarımızı genişletiyoruz. Bazı yollarda yine alt yapı çalışmaları sürüyor. Tüm birimlerimiz iyi bir ilçe oluşması için gayretlerini sürdürüyor” diye konuştu.

  Konuşmaların ardından İskele’de gerçekleşen sahil bandını gezen gazeteciler, yapılan çalışmaları takip etti.

   Başkan Akman, 90 dönümlük ikinci etapta; bir kilometre koşu bandı, bisiklet yolu profesyonel plaj futbolu ve voleybol sahası, çocuk spor aletleri, genç spor aletleri ve engelsiz fitnes aletleri, çocuk eğlence alanları(mini teleferik, dönenceler zıpzıplar, gemi oyun grubu macera ip tırmanma grupları, salıncaklar, yarış parkurlar) marina, satranç meydanı, su gösterili ve ışık efektli havuz, piknik ve mesire alanları, piknik masaları, kamelyalar, barbeküler, Van kedisi meydanı, İnci Kefali meydanı, modern ışıklandırma sistemiyle donatılmış meydanlar, otopark ve kafeler bulunduğunu anlattı.

   Söz konusu sahil bandının devamının da yakın süre içinde hayata geçeceğini anlatan Akman, Tuşba’da güzel hizmetleri hayata geçirmek için çabalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.Bölge:Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER