Başkan Alpaslan'dan, deprem bölgesindeki köylere ziyaret

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan ve yönetim kurulu üyeleri, deprem bölgesindeki köyleri ziyaret etti.

Başkan Alpaslan'dan, deprem  bölgesindeki köylere ziyaret

S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan 9 kişinin hayatını kaybettiği Başkale ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9'luk deprem, Van'da yıkıma neden oldu. 4 köyde birçok kerpiç ev yıkılırken Aralarında 4 çocuğun da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise kişide yaralandı.

Yaşanan depremin ardından devlet büyükleri ve vatandaşın desteğiyle depremzedelerin yaraları sarılmaya başlanırken diğer taraftan Van Merkezde bulunan dernek ve STK’lar tarafından yardım ve destek ziyaretleri sürdürülüyor.
Başkale ilçesine bağlı deprem yaşayan köyleri ziyaret eden S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan ve Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, hayatını kaybeden vatandaşların taziyesine katıldı. Alpaslan, Ziyarette tamamlanması gereken ihtiyaç malzemesiyle ilgili depremzede ve görevlilerden bilgi aldı.
 
Deprem anından bu yana yardım ve duyarlıklarından dolayı kurum ve vatandaşa teşekkürlerini ileten Alpaslan, yaraların el birliğiyle sarılabileceğini söyledi.
Alpaslan, “Türkiye - İran sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem kadim ilçem Başkale'mde büyük hasarlara ve can kayıplarına neden oldu. Depremden dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Yaraların biran evvel sarılması için seferber olan halkımıza ve devlet kurumlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
Bölge:Ziya Türk

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29