Başkan Aşkan'dan, çiftçilere ziyaret…

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, odada görevli mühendislerle birlikte hayvancılık yapan çiftçileri ziyaret ederek, onlardan bilgi aldı.

Başkan Aşkan'dan, çiftçilere ziyaret…

   Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ilçeye bağlı 132 yerleşim yerinde bulunan çiftçileri ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

    Çiftçilerle 2017 yılındaki hasat ve hayvancılık olarak verimlerle ilgili bilgi aldıklarını anlatan Aşkan, “Şimdiye kadar ne yapıldı, bundan sonra neler yapılacak onları konuştu. Yine merkez ve kırsal mahalleri dolaşarak buğday, nohut, yonca, korunga verimi ve özelikle küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık konusunda neler yapılacağı konusunda yerinde incelemelerde bulunduk. Bunu yerinde tespit etmek için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da verim çok kötü değil, çok da iyi değil. Ama genelde baktığımızda Başkale ilçemizde geçen yıllara göre biraz verim düşüklüğü var. İlçemiz, daha çok hayvancılıkla geçinen bir ilçe olması gerekiyor. Fakat herkes metropollere yerleşmiş ve tarıma elverişli ilçemizde hayvancılık ve tarım çok azalmış” dedi.

   Koyun sağan kadınlarla ve çobanlarla kısa süreli sohbetler eden Aşkan “Kadınlarımız hayvanları sağıyor süt veren ve vermeyen hayvanları onlar daha iyiyi bilir. İnşallah ileriki yıllarda bunu çiftçimiz daha iyi anlar" dedi.

    Çiftçileri ziyaretlerinde devlet teşviklerinin önemi anlatan Aşkan, bu teşviklerden muhakkak yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER