Başkan Berge'den, 1 Mayıs kutlaması…

1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle açıklama yapan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, 1 Mayıs’ın emek dünyasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Başkan Berge'den, 1 Mayıs kutlaması…

       İşçilerin başta 8 saatlik çalışma hakkı olmak üzere büyük mücadeleler vererek bugünlere geldiğini ve belirli hakları elde ettiğini vurgulayan Berge, “İşçi hakları en temel insan haklarındandır ve bu temelde işçinin hakkı ve hukuku her zaman korunmalıdır.” dedi.

 

 

 

   "İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz!" 

    Başkan Berge, “Efendimiz işçinin tabii ve dokunulmaz hakkı olan ücretinin geciktirilmeksizin zamanında ödenmesi gerektiğini hatırlatır. Bu hadiste de belirtildiği gibi, çalışan insanlar hem maddi hem de manevi bir takım haklara sahiptir. İşçinin sahip olduğu hakların başında da şüphesiz ücreti gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

   “Esnaf ve sanatkarımız iş dünyasının temelindedir”

   Türkiye genelinde milyonlarca esnaf ve sanatkarın ülke üretiminde adeta can damarı olduğunu anımsatan VANESOB Başkanı Berge, “Ahi Evran geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarımız yüzyıllardır milletimizin hizmetindedir. Küçük atölyesinden büyük işletmelerine kadar ülkemiz için üreten ve çalışan esnafımız, işçi istihdamına önemli bir katkı sunmaktadır.” dedi.

 

   “Zorlu şartlara rağmen esnafımız işçi çalıştırmaktadır”

   Esnaf ve sanatkarların zorlu pandemi sürecinde bile işçi istihdamına katkı sunduğunun altını çizen Berge, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs süreci esnaf ve sanatkarımızı çok zor durumda bırakmıştır. Van’da esnaf ve sanatkarımız tüm zorlu şartlara rağmen şehir ekonomisindeki yerini korumaktadır.” diye konuştu.

 

    “Çalışma koşulları daha da iyileştirilmelidir”

   “Tüm hakların sağlanmalı ve daha iyi çalışma koşulları getirilmelidir” diyen Berge, “Çoluk çocuğunun ve ailesinin rızkı için çalışan işçiler, ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Üretimin temelinde işçiler vardır. Bir ülkenin kalkınmasının temelinde işçilerin emeği büyüktür. Son teknolojik gelişmeler, bazı değerleri değiştirse de insan gücünün hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Son teknoloji makineleri de kullananın insan olduğu gerçeği gün gibi ortadadır.” şeklinde konuştu.

   İşçilerin çalışma yaşamı ile iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere çok daha iyi standartlara kavuşturulmasının önemli bir konu olduğunu söyleyen Berge, sosyal dengenin korunması adına işçilerin yaşam koşullarının refah seviyesinin yükseltilmesini isteyerek, “İşsizlik sorununa da çözüm bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2021, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER