Başkan Berge'den Başkent'e Kapıköy çıkarması

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van esnafı için can damarı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması için Başkent'e çıkarma yaptı. Başkan Berge, Kapıköy Sınır Kapısı'yla ilgili hazırladığı dosyayı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ulaştırılmak üzere Esnaf Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'a teslim etti.

Başkan Berge'den Başkent'e Kapıköy çıkarması

  Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, 2020 yılı Mart ayından bu yana Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olmasından dolayı Van esnafının zor günler geçirdiğini belirterek, hazırladığı dosyayı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ulaştırılmak üzere Esnaf Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'a teslim etti.

  Kapıköy Sınır Kapısı'nın kontrollü bir şekilde açılması için girişimlerde bulunan Başkan Berge, Van esnafının zor günler geçirdiğini ifade etti. Van esnafı için can damarı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın biran önce açılması gerektiğini belirten Başkan Berge, Ankara'daki girişimlerini sürdürüyor.

  Kapıköy Sınır Kapısı'nın ihracat ve ithalatın yanı sıra İranlı turistlerin Van'a giriş yaptığı önemli bir güzergah olduğunu söyleyen Başkan Berge, Van esnafı için olmazsa olmaz olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın biran önce açılması gerektiğini söyledi.

  Van esnafı için can simidi olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın Mart ayından bu yana kapalı olmasından dolayı Van'da  ekonomi çarklarının yavaşlamasına, pandemiyle beraber yaşanan ekonomik sorunların artmasına, esnaf ve tüccarı zor durumda bıraktığını vurgulayan Başkan Berge, kent ekonomisinin ayağa kalkması için Kapıköy'ün açılmasının elzem olduğunu belirtti.

  Kapıkule, İpsala, Sarp, Habur, Dilucu gibi diğer sınır kapılarındaki fiili durumun Kapıköy Sınır Kapısı'nda da uygulanması gerektiğini belirten Başkan Berge, Van'ın ve bölgenin ekonomisine katkı sunan Kapıköy'ün açılmasına beklediklerini söyledi.

  "GEREKLİ TEDBİRLER ALINARAK KAPIKÖY'ÜN AÇILMASI ELZEMDİR"

  Başkan Berge, "Mart 2020 yılından bu yana yaklaşık 11 aydır Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapalı olması Van esnafını ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir. Bizlerde esnaf temsilcileri olarak gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz. Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması ilimizin yanı sıra ülkemizin de ithalat-ihracat rakamlarına ve turizmine önemli katkı sunacaktır. Bizde Van ESOB olarak Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması durumunda, Van ekonomisi ile tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkarımızı olumlu yönde etkileyeceğine dair hazırladığımız dosyayı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ulaştırılmak üzere Esnaf Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'a teslim ettik. Umarız Kapıköy biran önce kontrollü bir şekilde açılır ve esnafımız da rahat bir nefes alır. Gerekli tedbirler alınarak Kapıköy'ün açılması elzemdir. Rakamlara baktığımızda 2016 yılında 273 bin 967, 2017 yılında 479 bin 360, 2018 yılında 339 bin 348, 2019 yılında 543 bin 019 ve 2020 yılında ise 70 bin 310 turist Kapıköy üzerinden ilimize giriş yapmış. Pandemiden dolayı Kapıköy'ün kapalı olması esnafımız üzerinde ciddi bir sıkıntı oluşturmuştur. Tek temennimiz Kapıköy'ün biran önce açılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi - Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29