Başkan Koçak: Hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz

Gazetemize açıklamalarda bulunan Büyük Türk Dünyası Genel Başkanı Rıza Koçak, Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdıklarını belirterek, yedi ilde bölge başkanlıkları oluşturup bölge başkanları seçtiklerini ifade etti.

Başkan Koçak: Hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz

  Yurdun her bölgesinin kendileri için önemli olduğunu belirten Büyük Türk Dünyası Genel Başkanı Rıza Koçak, hiçbir irade ve kişiye tabi olmadıklarını vurguladı.

  Geçtiğimiz Ağustos ayında bütün dünya coğrafyasında yer alan mazlum ve zulme uğramış Türklerin sesini duyurmak felsefesi ile kurulan ve Ankara’da genel Merkezi bulunan Büyük Türk Dünyası Genel Merkezini ziyaret eden Vanlı Gazeteci Süleyman Çelebi Çomak’a açıklamalarda bulunan Genel Başkan Rıza Koçak, önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Çomak, Genel Başkan Rıza Koçak, Büyük Türk Dünyası Derneği Yurtdışından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musa Koç ve Genel Başkan Yardımcısı Arif Maden tarafından karşılandı.

  Büyük Türk Dünyası Genel Başkanı Rıza Koçak, kuruluş amaçlarını, yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik faaliyetlerini anlattı.

  “HİÇBİR İRADE VE KİŞİYE TABİ DEĞİLİZ”

  Koçak,  kuruluş amaçlarının Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya gösterme gayesi olduğunu belirterek, “Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Yanı yedi ilde bölge başkanlıkları oluşturup bölge başkanları seçtik. Kuruluş felsefemiz de tamamen gönüllülük esastır. Türkiye'nin en ücra illerinden olan Hakkâri de Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği kurduk. Çünkü yurdun her köşesi bizim için önemlidir. Yıllardır Çin'in Uygur bölgesinde yer alan, Uygur asıllı Müslüman Türklere Çin Devleti zulüm ve işkence yapıyor ve onlar için adeta soykırım uyguluyor. Dünyanın gözü önünde yapılan bu zulmü görenler maalesef bu zulmü seyirci kalıyor. Allah bu zulmü reva görenleri Kahhar ismi ile kahretmesin. Pandemi dönemi içinde fazla sahada yer alamadık. Bunun neden de mevcut yasaklar. Allah nasip ederse,  Mart ayına kadar büyük kongremizi gerçekleştirip Konfederasyon olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. İnşallah herhangi bir olumsuzluk olmazsa 1. Erciyes Kurultayını da gerçekleştireceğiz. Hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hatta Azerbaycan’da da gümbür gümbür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yeni yıldan beklentimiz dünya üzerinde zulüm gören mazlumların acıları dinsin ve onlarda özgürce yaşasınlar” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER