Başkan Say: Edremit'i çok daha iyi duruma getireceğiz

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, gazetecilerle iftarda bir arayageldi. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Say, kentin ve bölgenin en güzel ilçelerinden biri olan Edremit'i çok daha iyi bir noktaya taşımak için yoğun gayret göstereceklerini vurguladı.

Başkan Say: Edremit'i çok daha iyi duruma getireceğiz

         Başkan Say, Edremit Belediyesi'nin kamuya ve şahıslara toplam 35 milyon TL borcu bulunduğunu da ifade ederek, borç mazeretine sığınmayacaklarını ve hizmet etmekten geri durmayacaklarını anlattı.
 Van'daki yerel ve yaygın basın mensupları ile Edremit Kız
Kalesi'ndeki Seyir Tepesi Restaurant'ta iftar açan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit'i her yönüyle geliştirmek için çabalayacaklarını ifade etti.

 


        Bir süre önce göreve başladıklarını anlatan Başkan Say, "Edremit Belediyesi’nde, seçimlerin ardından göreve başladık. Gazetecilerle  iftarda bir araya gelelim istedik. İnşallah bayramdan sonra da zaman zaman sizlerle bir araya geleceğiz.
Çalışmalarımızı etap etap yapacağız" dedi.  Edremit Belediyesi olarak her zaman eleştiriye açık olduklarını dile
getiren Başkan Say, "Gazetecilerin eleştirisine her zaman için açığız.
Topluma, kurumlara yön verecek olumlu eleştiriler yapIlmasından yanayız. Bizim vatandaşa kapımız her zaman açık olacaktır" ifadelerini kullandı.

 


   "BU İLÇEYİ ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ İNŞALLAH"
Edremit'in Van’ın ve bölgenin en güzel ilçesi olduğunu anlatan Başkan Say, "Hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan proje üretmeyi sürdüreceğiz. Tabi bunun için bütçe önemli. Edremit’te yaşayan insanların en önemli ihtiyacı alt yapı. Çünkü Edremit, sadece sahil kesiminden ibaret değil. Nüfusun önemli bir bölümü kırsal mahallelerde yaşıyor. Bu sorunların farkındayız. Alt yapı ile ilgili bir projemiz
var. İller Bankası ile bunun resmi işlemlerini yürütüyoruz. İnşallah bu proje sayesinde birçok kişinin bu sorununu çözeceğiz" dedi.
Say, ilçenin en iyi yerlere gelmesi adına çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, "Bizler Edremit’in daha güzel bir yere gelmesini, istihdam anlamında da, turizm anlamında da, en önemlisi yaşam anlamında da güzel yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 


         Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti'nin özellikle yeni imar konusundaki tutumunu konuşan Başkan Say, "Biliyorsunuz artık yatay mimariye daha fazla önem veriyoruz. Edremit'te de yüksek katlı binalara izin verilmeyecek. Binaların güzel görünmesi için de ne gerekiyorsa yapacağız.
 Yeşillendirmenin korunması adına gayretlerimiz olacak.
Daha önce de yeşillendirmeyi korumak adına çalışmalar olmuş, ama bu kez de çok çıkmaz sokaklar oluşmuş. Biz bunları dengeleyeceğiz" diye konuştu.

 


          EDREMİT İÇİN İKİ OTEL MÜJDESİ...
Edremit'te iki beş yıldızlı otel açılacağı müjdesini veren Başkan Say, "İnşallah Edremit'te iki yeni otel inşası gerçekleştirilecek. Buyatırımlar kesinleştiği zaman yine sizleri haberdar edeceğiz. Buotellerin biri Kadembas mevkiinde, biri de Eski İhtisas Hastanesi civarında. Yine inşallah burada bir su çalıştayı yapacağız. Başarılı olursa Van Gölü suyunu da değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
Edremit'te sportif alanda da çalışmalar yapılacağını anlatan Say, "Erzurum'da 11 stadın yan yana yapıldığı ile ilgili soruyu da yanıtlayarak, "Bizim burada da bu tarz güzel çalışmalar yapılabilir.

 


       Tabi bunlar için zamana ihtiyacımız var" dedi.
Başkan Say, Edremit Belediyesi'nin borcu ile ilgili soruyu da yanıtlayarak, "Şu an 35 milyon TL gibi bir borç söz konusu. Bunun 25 milyon TL'si kamu borcu. Diğer borçlar ise işte müteahhit, esnaf vs.Yapılandırma olduğu için bize gelen paraların bir bölümü direkkesiliyor. Bu bizleri biraz sıkıntıya sokuyor. Ama bizler borcu mazeret olarak görmüyoruz. Çalışmalarımız ve hizmetlerimizle bu ilçeyi güzel bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum"diyerek sözlerini noktaladı.
Gazeteciler adına söz alan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ise gazetecileri iftarda ağırlayan Başkan Say'a teşekkür ederek, basın olarak yapılacak olan hizmetlerin kamuoyuna duyurulması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER