Başkan Say: Edremit, yeni projelerle gelişecek

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yeni projelerle ilçenin birçok alanda gelişme göstereceğini vurgulayarak, “Van’ın en güzel ilçesi olan Edremit’i, bölgede ve ülkede adı duyulan bir ilçe yapmak için yeni projelerin hayata geçmesi gerekiyor. İnşallah yeni projelerimizle Edremit her alanda iyi bir noktaya gelecek” dedi.

Başkan Say: Edremit, yeni projelerle gelişecek

           Gazetemizi ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç ve Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit’i yaşanır bir ilçe yapmak için çabaladıklarını anlattı.
Daha önce gazetecilerle yaptıkları toplantılarda gündeme gelen projelere vurgu yapan Başkan Say, ilçede yol, yeşillendirme, park, temizlik çalışmaları gibi belediyeye özgü çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel çalışmalar, turizm çalışmaları da üstlendiklerini anlattı.

 


         Edremit’te alt yapısı olmayan yerleşim yerinin kalmayacağına işaret eden Başkan Say, “Edremit’in alt yapı ihalesi gerçekleşti. Yakın zamanda kazma vurulup başlanacak ve bu ihale ile birlikte ilçede alt yapısı olmayan bir mahalle kalmayacak. Edremit’in alt yapısı da bu konuda gölün kirlenmemesi için katkı sunacak. Yine Biyolojik Arıtma Tesisisi’nin tamamlanacak olması, gölü kurtarma konusunda bir katkı sunacak. Arıtma tesisi ve alt yapının tamamlanacak olması, gölün kirlenmemesi için büyük bir etki oluşturacaktır” dedi.

 


           BAŞKAN SAY, ÇEVRE YOLU’NUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Çevre yolunun önemine vurgu yapan Başkan Say, “Bu çevre yolunun bir an önce bitmesi için yolun geçtiği güzergahlarda, arsa sahiplerine de önemli görevler düşüyor. Biz Mart ayı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızı Edremit’in Elmalı Mahallesi’nde konuk ettik. Söz konusu durumu kendisine anlattık. Şimdi üç etaplı çevre yolunda imar çalışmaları tamamlandı. İnşallah yıl başına kadar kağıt üzerindeki çalışmalar tamamlanacak. Yani kazma vurma ile ilgili engeller ortadan kalkmış olacak. Biz hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemeyiz. Ama hiçbir vatandaş da, kendi mülkiyet hakkını korumaya çalışırken, yüzbinlerce insanın yararlanacağı çevre yolunun yapılmasına engel olmamalı. Tüm şehri kilitleyecek, çevre yolunun yapımını geciktirecek bir adım atılmamalı. İmar ve çevre yolu şehrimizin kaderini değiştirir. Çevre yolu şehre nefes aldıracaktır. Yeni alternatif caddeler oluştuğunda, Cumhuriyet Caddesi, ülkenin metrekare olarak en pahalı caddesi olmaktan çıkacaktır” diye konuştu.

 


           “YENİ PROJELER EDREMİT’İ İYİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAK”
Edremit’te yapılacak olan projelere de vurgu yapan Başkan Say, “Bu bölgede bildiğiniz gibi Urartular yaşamıştır. Kız Kalesi 2 bin 800 yıllık. Yine Şamran Kanalı, Menua Kanalı olarak da bilinir. Daha önce tanıtımı için bisiklet turu düzenlendi. Yine turizme kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor. Projemiz şekillenince sizleri yine bilgilendireceğiz. Yine ikinci projemiz Süphan Kültür Merkezi olarak bilinen ve Kaymakamlık ile ortak kullandığımız yerde platenaryum, mikrodan makroya dediğimiz planetaryum merkezi kuruyoruz. Bu proje hayata geçmek üzere. Çocuklar burada evreni ve uzayı tanıma imkanı bulacak. Uzay üssü gibi bir yer. Yine Edremit’te ve Van’da ilk kez bir millet kıraathanesi kuruyoruz. Yine TOKİ kavşağında sebze hali olarak bilinen yerde, organik sebze ve meyveler satılacak. Kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri ürünleri burada ücretsiz olarak sergileyebilecekleri bölümler oluşturacağız” dedi.

 


        Edremit’te limanın büyütüleceğini anlatan Başkan Say, yine Tuşba, İpekyolu belediyesi ve üniversite ile görüşülerek Edremit’ten üniversiteye kadar deniz yolu taşıma projesi hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

 


         “TOKİ’LERİ, TELEFERİKLE SAHİLE BAĞLAYACAĞIZ”
Edremit’te yeni bir projenin hayata geçmesi için uğraştıklarını söyleyen Başkan Say, “Eski TOKİ olarak bilinen Erdemkent bölgesinde güzel bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. PanoraVan adını verdiğimiz proje ile TOKİ bölgesindeki tüm insanların ve kentte insanların faydalanacağı sosyal tesislerin olduğu bir alan düşünüyoruz. Bu projenin içine teleferik de bırakmayı düşünüyoruz. Hem ulaşım hem turistik amaçlı teleferik sistemi ile bu projeyi ilçeye kazandırmak istiyoruz. İnşallah TOKİ’ler, teleferik ile sahile bağlanacak. Turizm açısından büyük önem arz eden bu projenin hayata geçirilmesi için gayretlerimiz sürüyor” dedi.

 


       Başkan Say, eski Yüniplik Fabrikası olarak bilinen yerde Edremit Belediyesi hizmet binasını inşa edeceklerini de belirterek, kendilerine destek çıkan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’e de teşekkür etti.

 


         İlçede Spor Köyü projesi oluşturmayı düşündüklerini söyleyen Say, “Spor Bakanlığı ve DAKA ile yürüttüğümüz bu proje netlik kazanırsa yine bu konuda kamuoyunu bilgilendireceğiz. İlçedeki taksi duraklarını yeni bölgelerde toplayacağız, yine şık ve güzel taksi duraklarımız olacak” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29