Başkan Sezer: Alpaslan'ın siyaset üstü bir değeri var

Belediye Başkanlığı görevine seçildiği için kendisini ziyaret eden SS.Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan'a ziyaret için teşekkür eden Gevaş Belediye Başkanı Muraz Sezer “Sizin siyaset üstü bir değerinizi var. İlk günden buyana desteğinizi görmek hmek bizlere ayrı bir güç veriyor” dedi.

Başkan Sezer: Alpaslan'ın siyaset üstü bir değeri var

               Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Gevaş’ta hizmet bayrağının daha yükseğe taşınacağını söyledi. S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Berlerler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’ hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Sezer’e görevinde başarılar dileyen Alpaslan, “Gevaş’ta hizmet bayrağını daha ileriye götüreceğinizden hiçbir şüphemiz yok. Belediye başkanları makamları çok zor makamlardır. İnsanları memnun etmek gerçekten çok zor. Üretmekten geri kalıp sadece belediye üzerinde maaş ile geçinmeyi amaçlayan bir anlayışı sizler el birliğiyle ortadan kaldırmalısınız. Üreten bir toplum yaratmalıyız. Balık yemeği değil, tutmayı öğretecek bir anlayışı hâkim kılmak gerektiğine inanıyorum. Sizler de bu yörenin çocukları olduğunuz için hangi yörede ne yetiştiğini biliyorsunuz. Belediyeler olarak üretimin önünü açabilecek politikalar oluşturmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

FARUK ALPASLAN SİYASET ÜSTÜ BİR KİŞİ

Faruk Alpaslan’ın ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını aktaran Sezer, “Sizin siyaset üstü bir değerinizi var. İlk günden buyana desteğinizi görmek hmek bizlere ayrı bir güç veriyor” dedi. Toplumun tüm kesimini hitap edecek projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını söyleyen Sezer, “Maalesef insanlarımızda çıkar ve menfaat anlayışı hâkim gelmekte. İnsanlarımız küçük ölçekli menfaat anlayışlı çözümler peşinde. Büyük ölçekli çözümlerin peşinde koşmuyorlar. Yaklaşık bir haftadır buraya gelen inşaların yüzde doksanı iş istiyorlar. Maalesef çok az insanımız müspet sözler ve dileklerle geliyor. Toplum menfaatine olan mevzularda yapmış olduğunuz hizmetler yıllar buyunca konuşulur. İşte biz bunun için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

‘BUMAKAMLAR ÇOK HASSAS MAKAMLAR’
Belediye başkanlığı sürecini alınların akıyla yönetmek için gayret edeceklerini ifade eden Sezer, “İnşallah memleketimize hizmet etmeye nail oluruz, Bu makamların gerçekten çok hassas makamlar olduğunun bilincindeyiz. Belediyelerin kurumsal bir kimlik olmakla birlikte yarı siyasal bir kimliği olduğunun da bilincindeyiz. Belediyeler gibi yarı siyasal kurumlar esnek davranılmadığı zaman vatandaşın diğer kurumlara karşı duymuş olduğu anti patiyi yakın zamanda size karşıda duymaya başlıyor. Maalesef bu seçimlerde size karşı bir maliyet olarak ortaya çıkıyor. Bunun için bizler elimizden geldiği sürece herkesle iyi geçinmeye çalışacağız” diye belirtti.

 

BORÇ ÇOK, İŞ ÇOK

Gevaş gibi küçük bir ilçeyi çok yüksek derecede bir borçla devraldığını altını çizen Başkan Sezer, “Gevaş gibi küçük bir ilçede 21,5 milyon bir borcumuz var. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Şuan itibariyle gelen bütçenin yaklaşık olarak yüzde 90’nı borçlara gidiyor. Bu borç ise yaklaşık 5 yıl içerisinde ancak bitirilebilir. Geri kalanı ise küçük çaplı hizmetler yapılabilir. Bunun dışında hükümetin gücü ile hibelerden, projelerden destek ile bir şeyler yapmaya çalışacağız. Kardeş belediye ilişkileri ile ne kazandırabiliriz diye onlara bakacağız” dedi. Bu konuda destek vereceklerini aktaran Başkan Alpaslan, STK olarak yurt dışında kardeş belediyecilik ilişkilerini oluşturacak atılımlar içerisinde olacağını ifade etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER