Başkan Tanış'tan 23 Nisan ve Ramazan mesajı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Tanış'tan 23 Nisan ve Ramazan mesajı

   Başkan Tanış, mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü, tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. 23 Nisan 1920, millî iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, millî iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır. Zor dönem geçirdiğimiz bu süreçte, devletimiz, hükumetimiz, belediyemiz ve milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bizlere düşen ise, her zaman meydanlarda kutladığımız bayramımızı gelecek yıllarda yine aynı heyecan ve coşkuyla kutlayabilmemiz için alınan tedbirlere hep birlikte uymaktır. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. Yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, sevgi dolu yürekleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın, aziz milletimizin ve değerli Gürpınarlı hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.
Başkan Tanış, ramazan ayı mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

   "Ramazan ayı kalplerin her türlü kir ve pastan arındırılarak temizlenmesidir, cilalanmasıdır. Bu mübarek ay, sabr-ı cemili öğrendiğimiz gibi tüm Dünya’da yaşanan Korona salgınına da sabrederek el birliği ile bu süreçten başarı ile çıkacağımızın inancıdır. Bu ayın hem dini hem de sosyal yaşam açısından diğer aylara göre çok daha büyük bir önemi vardı. Birlik ve beraberlik ruhuyla rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın sultanı Ramazan’a giriyoruz. Bizler istiyoruz ki, komşusu açken tok yatmayan bu millet, Ramazanda da kardeşlerine merhamet elini uzatsın. Uzatsın ki, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”  hadisinin sadece sözde kalmadığını, yüreğimizi ortaya koyarak bu sözün gereğini nasıl yerine getirdiğimizi dün olduğu gibi bugün de tarihe not düşelim.
   Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gürpınarlı hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyor, on bir ayın sultanı bu ayın, gelenek ve göreneklerimizi, fazilet ve hasletlerimizi koruyup daha güzel yaşama ve yaşatmaya vesile olacağına inanıyor, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29