Battal: Down sendromuyla ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz

Van YYÜ Engelli Öğrenciler Koordinasyon Birimi ve Engelli Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinliği düzenlendi. Rektör Battal, down sendromuyla ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Battal: Down sendromuyla ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz

   Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında kürsüye çıkan  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde yapılan etkinliklerle ile bu konuda farkındalık  oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

   Battal; "Bu gün 21 Mart Dünya Down Sendromlu insanlarımızın, kardeşlerimizin günü olarak kutluyoruz. Bu konuda farkındalık  oluşturmak için etkinlikler düzenliyoruz.  Bu anlamda öncelikle ben  Abdurrahman Mengi'ye teşekkür ediyorum. Bu tür konularda etkin program yaparak bu insanlarımıza, kardeşlerimize, çocuklarımıza dikkat çekiyor. Üniversitemizde de engelli kardeşlerimiz ile ilgili bir komisyon kurduk. Burada çeşitli çalışmalar yapıldı. bu çalışmalarında ortaya koyulan sorunları hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz.  Amacımız şu, toplumda yaşadığımız bütün alanlarda hepimizin  hangi türden bir engelimiz olursa olsun, bu engelleri ortadan kaldırarak ortamlarımızda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamayı başarmamız lazım. Bunun içinde bizlerin beraber çalışmamız gerekiyor. bu anlamda üniversitemiz bu çalışmalara açık ve teşvik ediyor. İnşallah bundan sonra bütün insanlarımız zihninde ve beyninde buna ilişkin sorun ve durumları algılayarak  toplumda beraber yaşama bilincini maksimum  düzeyde geliştiririz diyelim. Bunu geliştirdiğimiz zaman hiç bir sorun yaşamayız. Hem huzurumuz hem de yaşama sevincimiz artar. Ben tekrar 21 Mart Dünya Down Sendromlular günümüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.

    Rektör Prof. Dr. Battal'ın ardından kürsüye çıkan YYÜ Engelli Öğrenciler Danışman ve koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Mengi,  21 Mart Dünya Down Sendromlular günü nedeniyle bir araya geldiklerini, üniversite olarak her zaman gönllerinin tüm engelli kardeşlerinini yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtenrek sözlerine şöyle devam etti; "Dolayısıyla tüm Down Sendromlu bireylerin ve ailelerinin bu önemli günlerini yürekten kutluyorum. Engellilik bu gün Koordinasyon birimimiz kadar, buradaki herkesin ortak paydası olmuştur. Bu ortak payda etrafında toplanmış olduğunuz için başta Sayın Valime, Sayın Rektörüme ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarken toplum olarak hep iyiye daha ileriye diyorum. Ayrıca bu programda emeği geçek herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. "

    Mimarlik ve Tasarım Fakültesi Mimarlik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi sayın Yaşar Subaşı, Eğitim Fakültesi ve Van Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri, konuklar ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik, YYÜ Rock Topluluğunun verdiği mini konser ve Mimarlık Ve Tasarım fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan  "Grafik Sergisi" nin gezilmesi ardından son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER