Bayramda en çok çocuklar eğlendi

Van’da her bayram olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da en fazla sevinen çocuklar oldu. İlk gün ev gezmelerinde bayram şekerlerini toplayan çocuklar, diğer günlerde ise parklarda doyasıya eğlendi. Bazı çocuklar ise lunaparklarda zaman geçirdi.

Bayramda en çok çocuklar eğlendi

            Van’da ve ülke genelinde bayramlarda en çok çocuklar seviniyor. Oyun oynamanın doğasında olduğu çocuklar bayramın özellikle ilk günü aile gezmeleri veya arkadaşları ile bayram gezmelerine çıkarak şeker topladı. Her yıl geçmiş yıllara göre çocukların ev ve bayram gezmelerinde azalma olduğu görülse de, çocuklar oturdukları siteler ve çevre sitelerdeki evlere giderek şeker topladı. Sonraki günlerde ise kapalı oyun alanları, parklar ve lunaparklarda doyasıya eğlendiler.

 


          Van’da İskele Caddesi üzerinde ve bazı AVM’lerde bulunan kapalı oyun alanları da bu bayram oldukça hareketliydi. Çocuklarını oyun alanlarına götüren veliler çaylarını yudumlarken, çocuklar ise doyasıya eğlendi. Özel kumlarda oyunlar oynayan, zıp zıplarda zıplayan, kaydıraklarda kayan çocuklar, küçük gondollarda heyecan yaşadı. Yine çarpışan araba ve normal akülü araba kullanan çocukların sevinci görülmeye değerdi.

 


       Bazı çocuklar ise açık alanları tercih etti. Kentin farklı bölgelerindeki oyun parklarına giderek oyun aletleri ile vakit geçiren çocuklar, havanın güzel olmasını da fırsat bilerek doyasıya eğlendi.
Çocukların bir bölümü ise lunaparklara akın etti. Van’da İskele Mahallesi’nde Yaşar Kemal Parkı yanındaki lunapark ile Edremit’te Kocaeli Parkı karşısındaki lunapark çocuk sesleri ile şenlendi.
Çocuklar lunaparkta, tren, ranger, gondol, dönme dolap, uçan salıncak, atlı karınca, çarpışan araba, balerin gibi oyun aletlerinde gönüllerince eğlendi.

 


       Gazetemize konuşan bir veli, bayramda çocukları sevindirmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatarak, “Çocuklar bir ailenin olmazsa olmazı. Onların mutlu olması için bizler de veliler olarak büyük çaba gösteriyoruz. İnanın zaman zaman çocuklarımızın mutluluğu için kafamızdaki bazı planları bile yapamıyoruz. Örneğin bizler bugün bazı ailelere bayram ziyareti gerçekleştirecektik, ama çocuğumuzun ısrarı ile lunaparka geldik. 5-10 dakika uğramayı planlamıştık. Ancak iki saattir buradayız. Çünkü çocuklarımız bir oyun aletinden inip, diğerine biniyorlar. Olsun, çocuklar mutlu olsun da biz de mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

 


        Öte yandan bayramda kırsal mahallelerdeki çocukların da açık alanlarda futbol, basketbol gibi oyunlarla vakit geçirdiği görüldü.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER