Berge, gazetecileri kendi günlerinde bir araya getirdi

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Berge, gazetecilik mesleğinin önemine değinerek, “Basınımız; Van’ımız ve ülkemiz için güzel ve derin izler bırakan haberlere imza atmıştır” ifadelerini kullandı.

Berge, gazetecileri kendi günlerinde bir araya getirdi

           10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birçok kurum ve kuruluş temsilcisi gazetecilerin gününü mesajlar aracılığıyla kutlarken, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek kendilerinin gününü tebrik etti.

 


          Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda gerçekleşen kahvaltının ardından konuşan VESOB Başkanı İsa Berge, “Kamuoyu ile direkt irtibatımızın en önemli kanalı oldunuz. Bir şehrin ve bir ülkenin gelişiminde basının rolü tartışılmazdır. Etik değerler çerçevesinde topluma sağlıklı bilgiler sunan basınımız, böylece kamuoyunun nasıl yol alacağını belirler. Yapılan her haberin toplumun tüm bireyleri üzerinde etkin bir iz bıraktığı bilinen bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkarak basınımız Van’ımız ve ülkemiz için güzel ve derin izler bırakan haberlere imza atmıştır. Van’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensubu arkadaşlarımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır. Her zaman sesimiz olmuşlardır. VAN ESOB olarak bize göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 


       Berge, konuşmasına devamla “Sıcak soğuk, gece gündüz demeden çalışan ve büyük emek veren siz değerli basın mensuplarımızın başarılarının daim olmasını diliyorum. Birlikte oluşturduğumuz güç sayesinde topluma daha güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum. Aydınlık bir Van’ın ve geleceği sağlam temellere oturmuş aydınlık bir Türkiye’nin siz değerli basın mensuplarının yazdığı her haberden geçtiğini biliyoruz. Güçlü kalemleriniz sayesinde Van’ımızın ve ülkemizin daha müreffeh bir seviyeye yükseleceğine inanıyorum. Sorunlarımızı ve taleplerimizi kamuoyuna ve ilgili kurumlara ulaştırmada son derece kıymetli bir köprü olan gazetecilerimizin gününü cani gönülden kutluyorum. Değerli dostlarımızın desteğiyle başkanlığa seçildiğim 27 Mayıs 2018 Pazar gününden bu yana emek veriyoruz. Yoğun bir hayırlı olsun ziyaretleri yaşandı. Bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğer VAN ESOB olarak adımız anılıyorsa, bunda siz değerli basın mensuplarımızın büyük bir payı vardır. Bizim için verdiğiniz emek ve göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle size çok teşekkür ediyoruz. Sizin şahsınızda kurumlarınızı da kutluyorum. Çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan VAN ESOB yönetim kurulu üyelerine ve kıymetli oda başkanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Van’ın ve Türkiye’nin 2023 vizyonuna yetişmesi adına VAN ESOB olarak, Van’ın ivmesini hızlandıran projelere destek vereceğiz. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü yeniden ve yürekten kutluyorum. Saygılarımızla” diye konuştu.
Kahvaltı programına ilçelerden katılan bazı oda başkanlarına da teşekkür eden Berge, kahvaltı salonu sahibi ve aynı zamanda turizm elçisi olan Bak Hele Bak Yusuf Konak’a da sıcak ilgisinden dolayı şükranlarını sundu.

 


      Gazeteciler adına söz alan Bölge Gazetesi Sahibi Cafer Karakoç ise kendilerini kahvaltı programında ağırlayan Berge’ye teşekkür ederken, bazı gazetecilerin meslektaşlarına yönelik hakarete varan ifadelerle yazı yazmasını, haksız eleştiri yapmasını doğru bulmadığını ifade etti.
Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER