Berge'nin, Sezer'i ziyaretinde Vanedik Projesi konuşuldu

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’i makamında ziyaret etti. Van’ın turizm potansiyelinin konuşulduğu ziyarette Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Kanal Van projesinin uygulanması önerisinde bulundu. Berge, söz konusu projenin adının Vanedik olmasını önerdi.

 Berge'nin, Sezer'i ziyaretinde Vanedik Projesi konuşuldu

   Gevaş Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Yaşar Yamaç, Gevaş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Yıldız, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Kenan Akalın da ziyarette hazır bulundu.

 

   Birliğe bağlı oda başkanları ile birlikte Gevaş esnaf ve sanatkârlarını ziyaret VAN ESOB Başkanı İsa Berge, ardından heyeti ile birlikte Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’i makamında ziyaret etti.

 

   Kanal Van projesi gündeme geldi

   Van’ın turizm potansiyelinin konuşulduğu ziyarette Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Kanal Van projesinin uygulanması önerisinde bulundu.

   Dünyada yer alan kentlerin, göl ve deniz ile bütünleştiğini hatırlatan Sezer, “Van’ımızın çok iyi aplikasyonu olmasına rağmen maalesef istenildiği kadar gölden istifade edemiyor. Şehir merkezi gölden uzak. Van Gölü’nü şehir merkezi ile bütünleştirmemiz lazım. Buna afaki ya da çılgın proje diyebilirsiniz ama bence öyle değil. Örneğin Venedik gibi, Eskişehir’deki yapay göller gibi projeler yapılmış ve gondollar ile şehir içinde geziler düzenleniyor. Biz de kanallar açarak Van Gölü’nü şehir merkezine çekip, tekrardan Van Gölü’ne bağlayabiliriz. Böylece insanlarımız şehir merkezinde Van Gölü ile buluşur ve muhteşem bir proje olur.” dedi.

 

    “Van için müthiş olur”

   VAN ESOB Başkanı Berge ise, “Kader gayrete aşıktır sözüne istinaden gayret gösteren başkanımızı kutluyoruz. Öngörülü olmak farklı bir şeydir. Ülkemiz de Van’ımız da stratejik konuma sahiptir. Kanal İstanbul, Antalya Sarısu, Eskişehir ve Venedik örnekleri var. Bu proje Van’ı cazibe merkezi üstü bir il haline getirir. Başkanımızın önerdiği bu proje Van için müthiş olacaktır” dedi.

 

   “Cumhurbaşkanımız destek verir”

   Berge, “Duyması halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdığan’ın projeye sahip çıkacağını düşünüyorum. İnşallah başkanımız projeyi ilgili kurumlar ile irtibata geçip imar, çevre şehircilik, fizibilite, şehir planlama ve ÇED raporu gibi çalışmalar ile projeyi şekillendirirse VAN ESOB olarak katkı sunmaya hazırız. Projenin turizm kenti olan Van’ımız için çok çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Van artık turizm ile konuşulması gereken bir şehirdir” şeklinde konuştu.

    Ziyaretin ardından belediyenin yanındaki bot üretimi yapan fabrika da ziyaret edildi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29