BİK heyeti balık göçünü izledi

Basın İlan Kurumu Van İl Şube Müdürü Çetin Yılmaz, BİK İlan Kontrol Hizmetleri Çalışanı Yahya Engin ve BİK Personellerinden Sami Altun, Erciş İlçesi’nde balık göçünü izledi. BİK heyeti, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan balığın üremek için derelere göçü esnasındaki muhteşem güzelliğe hayran kaldı.

BİK heyeti balık göçünü izledi

              Van Gölü Havzası'nda yaklaşık 14 bin kişinin ekmek kapısı olan Van Balığı’nın Erciş Deli Çay’daki zorlu göçü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Üremek için zorlu göç yolculuğu gerçekleştiren Van balıkları su üstünde adeta dans ederek, kendilerini izleyenleri büyülüyor. Su akıntısına karşı ısrarla karşı tarafa geçmek isteyen balıkların yükselmesini fırsat bilen martılar ise avladıkları balıkları yutarak mideye indiriyor.
Yaklaşık iki ay boyunca derelere göç eden Van balıkları, ardından yeniden anavatanları olan göle dönüş yapıyor.

 


         Erciş Deli Çay mevkiine gelen vatandaşlar ise bu görsel şöleni cep telefonları veya fotoğraf makinası ile ölümsüzleştiriyor. Van ve ilçelerdeki gazete denetimlerini yapan Basın İlan Kurumu İlan Kontrol Hizmetleri Çalışanı Yahya Engin, beraberinde BİK Şube Müdürü Çetin Yılmaz ve BİK Şube çalışanı Sami Altun ile birlikte Erciş Deliçay’da balık göçünü izledi.
BİK Heyeti, söz konusu balık göçünün muhteşem bir görsel şölene sahne olduğunu ve herkesin söz konusu güzelliği görmesini tavsiye ettiler.

 


           Öte yandan balık göçünün ulusal basında yer alması için kamera çekimleri yapan bazı gazeteciler de kameralarının kayıt düğmesini açarak saatlerce en güzel görüntüyü yakalamaya gayret etti.
Deli Çay bölgesine gelen vatandaşlar araç ücreti olarak 10 TL verirken, kişi başı ise 2 TL ödedikleri görüldü. Minibüsler için ise park ücreti olarak 20 TL alındığı belirtildi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER