Bilim merkezinden, Emniyet görevlileri için yüz korucuyu siper…

Covid 19 salgınıyla mücadele kapsamında Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkez’inde görev yapan idareci ve öğretmenler emniyet görevlileri için yüz koruyucu siperler üretmeye başladı.

Bilim merkezinden, Emniyet görevlileri için yüz korucuyu siper…

    Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve oradan bütün dünyaya yayılan korona virüse (Kovid-19) karşı mücadele tüm yurtta devam ediyor.

   Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatlarıyla Türkiye genelinde BİLSEM'lerde 250 bin adet yüz koruma siperi üretimine başlandı.  Başlatılan üretim faaliyetleri kapsamında ilimiz Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan  yüz koruyucu siperler  Van İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. 

   İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke, ülke olarak içinden geçtiğimiz bu hassas dönemde özellikle Emniyet Teşkilatı mensuplarının fedakârca yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ettiğini belirterek, ‘Biz de Milli Eğitim camiası olarak imkânlarımız çerçevesinde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bilim ve Sanat Merkezimizde 3D yazıcılarla üretilen koruyucu siperleri emniyet çalışanlarımızın kullanması için İl Emniyet Müdürlüğüne teslim ediyoruz. Bu önemli çalışmadan dolayı Bilim ve Sanat Merkezimizin yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz’ dedi.  

    İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ise, "Fedakâr emniyet mensuplarını düşünerek böyle bir çalışma için gayret gösteren başta  Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke'ye, Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl'e ve yüz koruyucu siperleri üreten Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER