Bitlis Eren Üniversitesi öğretim elemanlarının Samsun çıkarması...

16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenlenen yurt içi ve yurt dışından üç yüzden fazla önemli araştırmacının katıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl Dönümünde XI. Uluslararası Dünya Dili Türkçe adlı sempozyuma Bitlis Eren Üniversitesi öğretim elemanları katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi öğretim elemanlarının Samsun çıkarması...

       Samsun'daki sempozyuma, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Nurullah Ulutaş “Boşnakça Eserlerde Geçen Türkçe Sözcükler”, Dr. Öğretim Üyesi Murat Parlakpınar “Divan Şairlerinin İmaj Dünyasında Yer Edinmiş Bazı Deyimler Üzerine Bir İnceleme” ve Arş. Gör. Adem Bulut da “Azman Sözcüğüne Dair” isimli tebliğleri ile katılarak gerek şehrimizi gerekse üniversitemizi uluslararası çapta düzenlenen bu etkinlikte temsil etti.


          Sempozyuma Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji birimi sorumlusu Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Türk Dil Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Türk Dil Kurumu bilim üyesi Prof. Dr. Dr. Zeki Kaymaz, Prof. Dr. Leyla Karahan, Prof. Dr. Hatice Şahın, Prof. Dr. Kerime Üstunova, Prof. Dr. Tuncer Gülensoy ve Prof. Dr. Abdurrahman Güzel gibi Türkolojinin duayen isimleri katıldı.

 


         Sempozyumda çeşitli Türk halklarının müzik kültürlerini yansıtan bir konser de düzenlendi.
Sempozyumun 2021 ayağının Bitlis Eren Üniversitesi'nde yapılması konusunda görüşmeler yapıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29