Boksörlerden bir şampiyonluk, iki üçüncülük madalyası… istanbul gecelik

Türkiye Boks Federasyonu 2018 faaliyet programında yer alan ve Niğde 5 Şubat Spor Salonunda 63 ilden, 518 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 2018 Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası katılan; Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü boksörlerinden Azad Demirhan ise 56 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, Mert Öztürk 52 kiloda, Serkan Demirkol 81 kiloda Türkiye Üçüncüsü oldu.

Boksörlerden bir şampiyonluk, iki üçüncülük madalyası… istanbul gecelik

   518 sporcunun mücadele ettiği Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 2 Türkiye Üçüncülüğü ve 1 Türkiye şampiyonluğu elde eden; Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün diğer boksörlerinden 49 kiloda Tugay Öner, 52 kiloda Savaş Ürgün ve 60 kiloda ise Ferdi Ürgün sergiledikleri üstün performanslarından dolayı, Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri tarafından Romanya’da yapılacak olan U22 Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek boks milli takımımızın Ankara’daki kampına davet edildiler.

   08-13 Ocak 2018 tarihleri arasında Antalya’da yapılan U22 Türkiye Şampiyonasına katılarak gümüş madalyanın sahibi olan, Vanlı 3 boksör, 09-12 Şubat 2018 tarihlerinde ise Niğde’de yapılan Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında sergiledikleri üstün performanslarından dolayı Romanya’da yapılacak U22 Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek boks milli takımımızın Ankara’daki kampına davet edildi.

   Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, zorlu ve 10 farklı sıklette mücadele eden sporcuların başarısının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “52 kiloda Mert Öztürk ve 81 kiloda Serkan Demirkol Türkiye Üçüncülük dereceleri ile bronz madalyanın sahibi olurken, 56 kiloda ise Azad Demirhan Türkiye Şampiyonluğunu ilimize kazandırdı. Müsabakalara katılan diğer sporcularımızdan Tugay Öner, Savaş Ürgün ve Ferdi Ürgün ise sergiledikleri üstün performanslarından dolayı federasyon yetkililerimiz tarafından Romanya’da yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek boks milli takımımızın Ankara’daki kampına davet edildiler. Bu sporcularımız ile yaklaşık 9 yıldan fazla bir süredir çalıştırmaktayım. Sporcularımızın uluslar arası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek kabiliyete sahip olduklarını kazandıkları başarılarından görmekteyiz. Bu başarılarımızı disiplinli ve düzenli çalışmalarımıza borçluyuz. İlimizde boks branşımızın başarı çıtasının bu denli artmasında Boks İl Temsilcimiz ve aynı zamanda Edremit Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Atıf Çiçekli’nin de katkıları oldukça fazladır. Niğde’den ilimize 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Türkiye Üçüncülüğü kazanmamızın en büyük destekçisi olan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’na bütün sporcu ve boks camiası adına teşekkür ediyoruz. İnşallah ilimiz adına kazandığımız bu güzel başarıları, Milli Takım adına katılacağımız Avrupa Boks Şampiyonası’nda kazanacağımız şampiyonluklar ile taçlandıracağız. Sayın valimizin yoğun gündemi arasında ilimiz sporuna zaman ayırması, sporcularımızın başarıları ile yakından ilgilenmesi sporcularımıza ve bizlere büyük bir moral ve motivasyon oluyor. Bizler son olarak bir kez daha başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Z’na, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyor, ilimiz adına kazandıkları başarılarından dolayı bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor; bundan sonra katılacakları müsabakalarda ise kendilerine başarıları diliyorum” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER