Bölge Hastanesi Çocuk Acil Servis'te izdiham…

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde doktor sayısının azlığı ve hasta yoğunluğu nedeniyle oluşan izdiham, hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Bölge Hastanesi Çocuk Acil Servis'te izdiham…

           28 Aralık 2019 günü saat 21,57 itibariyle muayene için sıra alanlardan muayeneye giren hastanın numarası 1376, yeni sıra alan hastanın numarası ise 1725. Sıra numarası almış 349 kişi sırasını beklerken, en az 50 kişi de sıra numarası almak için kuyrukta bekliyor.

 


          2 uzman 4 pratisyen ile hizmet veren çocuk acil servisinde hastalar çocuklarını muayene ettirebilmek için büyük bir izdiham yaşıyor.


     Doktor ile hizmet veren Çocuk Acil Servis’te doktor başına düşen hasta sayısı, doktorların hastalarla ne kadar ilgilenebildiği, muayenenin hangi koşullarda ve ne kadar sağlıklı yapılabildiği ise merak konusu.

 


       Çocuklarını muayene ettirebilmek için sıra bekleyen ve bunalan hasta yakınları, sorunun bir an önce çözülmesini ve yaşanan izdihama müdahale edilmesini istiyor.

 


     Doktorların ve çalışılanların zor durumda olduğu Çocuk Acil Servis’inde tüm bunlar yaşanırken, ortada hiç yetkilinin olmaması, izdihamın giderilmesi için girişimde bulunulmaması dikkat çekti.
Başhekim Doç. Dr.Sebahattin Çelik yönetimindeki S.B.Ü. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nin iyi yönetilmediği ve sorunlarla yeterince ilgilenilmediği belirtiliyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29