Bombalı saldırı sonrası yıktırılan binanın yerine iş merkezi yapılıyor

Van'da bayramın birinci gününe denk gelen 12 Eylül 2016 günü gerçekleşen bombalı saldırıda ağır hasar gören ve daha sonra yıktırılan binanın yerine iş merkezi yapılıyor.

Bombalı saldırı sonrası yıktırılan binanın yerine iş merkezi yapılıyor

   Van'da 12 Eylül 2016'da Kurban Bayramı'nın birinci günü sabah 11.00 sıralarında Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki polis barikatının olduğu noktada meydana gelen patlamada, 4'ü polis olmak üzere 50 kişi yaralanmış, çevredeki yüzlerce iş yeri ve bazı binalarda hasarlar oluşmuştu.
   Bombalı araçla yapılan saldırının bayramın birinci günü olması ve çevrede fazla insanın bulunmaması sayesinde, ölen olmamış ve yaralı sayısı da beklenenin altında gerçekleşmişti.
   Dönemin Van Valisi İbrahim Taşyapan "Polis noktasının dış tarafında bomba yüklü araç park ettikten 10 saniye sonra patlatıldı. 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Saldırıda 4 polis memuru yaralandı. Bayramın birinci günü ve buralardaki birçok işyerinin kapalı olması sayesinde belki de yaralı sayısı beklenenin altında oldu. Burası Beşyol meydanın en işlek yerlerinden birisi. Burada AK Parti il binası, HDP, Urartu Oteli, eczaneler ve iş yerlerinin yoğun olduğu bir yer. Bunların hepsi zarar gördü" ifadelerini kullandı.
   Söz konusu patlama sonrası hasar gören bina ve işyerleri tek tek onarılırken, bir bina ise ağır hasar görmüş olduğundan yıktırıldı.
  O binanın yerine şimdi bir iş merkezi yapılıyor. Temeli atılan iş merkezinin yapımının, bahar ayıyla birlikte yeniden süreceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER