Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri yemekte ağırladı

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir yemek organizasyonu gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri yemekte ağırladı

         Düzenlenen yemekle etkinliğe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile eşi Meral Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve eşleri, kurum amirleri, ilgili daire başkanları, engelliler ve aileleri katıldı. Yemeğe katılanlar ile tek tek ilgilenip masaları dolaşan Vali Bilmez ve eşi Meral Bilmez, engelliler ve aileleri ile sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

        Van Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik birçok çalışma yaptıklarını belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu programlar kapsamında engelliler ve aileleri ile yemek de bir araya gelmenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini vurguladı.

 

        Etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Bilmez, “Devlet olarak, millet olarak, aile olarak el ele verip çocuklarımızın bu engelleri aşması için gayret göstereceğiz. Unutmayalım ki bu gün engelli olmayan her birey de bir engelli adayıdır. Bugün dünya nüfusunun yüzde 15’i engelli, onun için herkesin empati yapıp ve başka insanlarında hayatlarını kolaylaştıracak hal ve hareketlerde bulunulması gerektiğine inanıyorum. Buradan bir kez daha tüm kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyorum'' dedi.

 

    Konuşmaların ardından Vali Bilmez eşi Meral Bilmez ve beraberindekiler ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye hediye etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29