Büyükşehir, boş alanlarda dezenfekte çalışması yaptı

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta başlattığı sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri boş kalan cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışması yaptı.

Büyükşehir, boş alanlarda dezenfekte çalışması yaptı

   Tüm dünyada tedirginliğe neden olan koronavirüs salgınına karşı ilk günden bu yana çalışmalarını titizlikle sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağıyla birlikte çalışmalarını en üst seviyeye çıkardı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in de yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında

   Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yasak ile birlikte boş kalan cadde ve sokaklarda 76 personel 45 ilaçlama makinesi, 23 araçla dezenfekte çalışmaları yapıyor. Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Sıhke, İskele, Zübeyde Hanım, İkinisan caddelerinde bulunan otobüs durakları, elektrik direkleri, çöp konteynerleri, saksılar, tabelalar, işyeri kepenkleri yine vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Edremit, Kalecik, Bostaniçi, Memursen, Kevenli, Sıhke TOKİLER, şehir merkezinde bulunan siteler ve mahalle araları ekiplerce titizlikle ilaçlandı. 

   Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelere karşıda ilaçlama çalışmaları akarsu, dereler, sazlık alanlar, bataklıklarda da sürdürülüyor. Yapılan mücadelede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış doğaya ve endemik türlere zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29