Büyükşehir'den 5 yıldızlı refakatçi misafirhanesi…

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hizmete açılan refakatçi misafirhanesi dar gelirli ailelerin umudu oldu. Günlük 100 hasta yakınına yuva olan misafirhanede refakatçilere 2 öğün de sıcak yemek veriliyor.

Büyükşehir'den 5 yıldızlı refakatçi misafirhanesi…

   Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı hizmetlerle 7'den 77'e her kesime ulaşan Van Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
   Çalışmalar kapsamında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortak bir çalışmaya imza attı. İki kurumun ortaklaşa yürüttüğü çalışma sayesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hizmete açılan refakatçi misafirhanesi, sağlık hizmeti için il dışından kente gelen yüzlerce hasta yakınına sıcak bir yuva oluyor. 100 kişi kapasiteli otel konforundaki misafirhanede hasta refakatçilerine sabah kahvaltı imkanı sunulurken akşamları ise sıcak yemek ikramında bulunuluyor. Yine acil hastalar ve yaşlılar içinde servis imkanı da sunuluyor.
Hasta oğlu için Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'nden Van'a gelen Mehmet Fırat, altı gündür misafirhanede kaldıklarını ve burayı kendi evleri gibi gördüklerini söyledi.
   Fırat, "Evimizde göremediğimiz rahatlığı burada yaşıyoruz. Çok güzel bir hizmeti var. Misafirhanede kaldığımız sürede bize tüm imkanlar sağlandı. Büyükşehir Belediyesine bize böyle bir imkân sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun" dedi.  
   Misafirhanenin önemli bir hizmet olduğunu belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Elhansu, 2017'de sosyal belediyecilik anlamında güzel hizmetlere imza attıklarını belirtti.
   2018'de sosyal belediyecilikte Van Büyükşehir Belediyesi'nin isminin daha çok duyulacağını kaydeden Elhansu, "Van hızla büyüyen bölgenin can damarı konumunda bir kent. Her gün kentimize bölgeden binlerce kişi tedavi amaçlı geliyor. Birçok vatandaşımızın otelde kalacak imkanı yok. Bizde bu vatandaşlarımıza yardım amaçlı kurduğumuz bu misafirhanede onlara konaklama hizmeti veriyoruz. Misafirhanemizde günlük olarak 2 öğün sıcak yemek, içecek ve ulaşım servisimiz var. Buradaki asıl amacımız halkımızı sahiplenmek ve hasta yakınlarına barınma imkânı sağlamaktır. Her geçen gün misafirhanemizde kalan vatandaşların konforunu artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29