Büyükşehir'den farkındalık oluşturma seminerleri…

Van Büyükşehir Belediyesi’nce kadına yönelik şiddeti doğuran davranışların ortadan kaldırılması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi.

Büyükşehir'den farkındalık oluşturma seminerleri…

    Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinde Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline kadına yönelik şiddet semineri verildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Öğretim Görevlisi Sema Sancak tarafından verilen seminer büyük ilgi gördü. Verilen seminerde kadına şiddetin türleri, şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri ile şiddetle mücadele mekanizmaları üzerinde duruldu.

   Kadına yönelik şiddetin toplumda kötü sonuçlar doğurduğunu belirten Sancak “Kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok yönlü bir yaklaşım ile toplumun tüm kesimlerinde yapılması gerekiyor. Bunun için bize birçok sorumluluk düşüyor. Kamu kurumları olarak bunun en önemli ayağı biz olmalı ve bunun önüne geçmek için mücadele vermeliyiz” dedi.

   Erken yaşta evliliğin nedenleri ve doğurduğu sonuçların da anlatıldığı seminerde, erken yaşta evlilik sorununa yönelik çözüm önerileri sunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29