Büyükşehir'den öğrencilere Van Gölü turu…

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Öğrenciler Van Gölü ile Buluşuyor’ projesi kapsamında farklı okullardan öğrenciler Van Gölü’nde mavi tura çıkarak Akdamar Adası’nı gezdi.

Büyükşehir'den öğrencilere Van Gölü turu…

   Sosyal belediyecilik anlayışıyla farklı çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, yine önemli bir projeyi gerçekleştirdi. İl ve İlçelerde bulunan dar gelirli ve daha önce hiç tekneye binemeyen ilkokul ve ortaokul öğrencileri Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Öğrenciler Van Gölü ile Buluşuyor” projesi kapsamında Van Gölü’nde mavi tura çıktı. 

 

   ÖĞRENCİLER ADAYI GEZDİ

   Okullarından alınan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına ait araçlarla Edremit İlçesi’nde bulunan marinaya getirildi. Burada öğretmenleri nezaretinde deniz otobüslerine binen öğrenciler 1 saatlik tekne yolculuğun ardından tarihi Akdamar Adası’na gitti.  Adaya giden öğrenciler burada tarihi kiliseyi gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirip gönüllerince eğlendiler. Hafta sonuna kadar devam edecek etkinlikle yaklaşık bin 500 öğrencinin mavi tura çıkartılması hedefleniyor.

   İlk kez tekneye bindiğini ve Akdamar adasını ilk kez gördüğünü söyleyen Mevlana Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Zerda Atuk, “Buraya sınıf olarak geldik. Sayın valimize böyle bir etkinlik yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Ben ilk kez adaya geldim. Benim gibi birçok arkadaşımda ilk kez adaya gelip tekneye bindi. Burası çok güzel. Gezimiz çok eğlenceli geçti” dedi.

   Öğrencilerin gelişimi açsından projenin çok değerli olduğunu belirten Şehit Kemal Ortaokulu Müdürü İrfan Öztürkçü, bu sayede çocukların yaşadıkları kenti daha iyi tanıma şanslarının olduğunu söyledi.

   Öztürkçü, “Gezimizin amacı öğrencilerin Van’ın tarihi dokusunu tarihi eserlerini tanımasıdır. Öğrenciler içinde çok yararlı oldu. Birçok öğrencimiz ilk kez adaya geldi tekneye bindi. Ben bu etkinliği düzenleyen Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

   Edremit marinada çocuklarla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, ise özellikle kırsal alandaki gençleri Van Gölü ile buluşturduklarını ifade ederek “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda hazırladığımız ‘Öğrenciler Van Gölü İle Buluşuyor’ sosyal sorumluluk projemiz sayesinde Pazartesi günü başladığımız turlarımız yarına kadar devam edecek. Bu kapsamda belki daha önce hiç Van Gölü’nde seyahat etmemiş ve Akdamar Adası’na gitmemiş bin 500 öğrencimizi Van Gölümüzle buluşturduk. İnşallah bu alandaki çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29