Büyükşehir'in karla mücadelesi aralıksız sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe, 684 mahallede 175 iş makinesi ve 596 personelle karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir'in karla mücadelesi aralıksız sürüyor

   Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri kentte kapalı bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kırsal mahalle ve mezra yollarını açık tutmak için geceli gündüzlü çalışma yürüten ekipler, vatandaşlardan da takdir topluyor.

   Kar ve tipi nedeniyle mahalle yollarının kapandığını belirten Sürüyol Mahallesi sakini Ahmet Almaç, karla mücadele ekiplerinin sabah saatlerinde yolları temizleyerek trafiğe açtığını söyledi.

   Özverili çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerine teşekkür eden Almaç, “Muradiye ilçesine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan mahallemiz yüksek rakımda olduğu için yoğun kar yağışı ve tipi yaşanıyor. Mahallemizde taşımalı eğitim alan öğrencilerimiz var. Mağduriyet yaşamamamız noktasında şuana kadar ekiplerce çok büyük emek sarf edildi. Bundan sonra da bu çabanın devam edeceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

   “EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

   Kar yağışıyla birlikte karla mücadele ekiplerinin de mahallelerine geldiğini anlatan Akçaçay Mahallesinden Osman Sayak ise şunları söyledi:

   “Daha öncesinde yollarımız günlerce kapalı kalıyordu. Çok zorluk çekiyorduk. Şimdi karın yağması ile birlikte telefon açtığımızda ekipler gelip yolumuzu açıyor. Zaten tipi ile birlikte tekrar kapanan yollar da gün içerisinde ekiplerce yapılan çalışmalarla yeniden açılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

 

   “SAĞLIKLI BİR ULAŞIM HİZMETİ SUNMAK İÇİN 7/24 ÇALIŞIYORUZ”

   Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin tüm bölgelerde 7-24 esaslı çalıştığını ifade eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Serdar Tarhan, vatandaşlara sağlıklı bir ulaşım hizmeti sumak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

   Karla mücadele çalışmalarının 103 iş makinesi ve 596 personelle sürdürüldüğünü aktaran Tarhan, “Van Vali Vekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Sinan Aslan’ın talimatları ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gece karın yağması ile ilk etapta 160 mahalle ve mezra yolumuz kapalıydı.  Sabah saatlerinde kriz merkezimizin verdiği bilgi doğrultusunda yürütülen çalışmalar ile birlikte bu sayı 56’ya kadar indirdik. Hali hazırda 596 personelimiz ve 103 iş makinesi ile çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Mümkün mertebe vatandaşlarımızın sağlam, sağlıklı, kazasız, belasız yolculuk yapmalarına imkân sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29