Büyükşehir kardan kapanan birçok yolu ulaşıma açtı

Van Büyükşehir Belediyesi dün geceden bu yana etkili olan kar yağışından dolayı yolu kapanan 300 yerleşim yerinin yolunu açtı.

Büyükşehir kardan kapanan birçok yolu ulaşıma açtı

            Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 13 ilçede vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Kar yağışının geceden bu yana belli aralıklarla devam etmesine rağmen gece saatlerin de yol açma çalışmalarına başlayan ekipler zorlu coğrafya, tipi ve fırtınaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yolu kapanan 579 mahalle yolundan 300’ü ekiplerin yoğun çalışması sonucunda ulaşıma tekrardan açıldı.
Ekipler çalışmaların da zaman zaman yaşanan olumsuzluklara da müdahale ediyor.

 


         İpekyolu İlçesine 17 kilometre mesafedeki Beşçatak Mahallesi'nde rahatsızlanan 65 yaşındaki kalp hastası Adil Nazlı'yı yolun kapanması nedeniyle hastaneye götüremeyen yakınları, yetkililerden yardım istedi. Bölgeye sevk edilen Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, bir saat süren çalışmanın ardından mahallenin yolunu ulaşıma açarak sağlık görevlilerinin mahalleye ulaşmasını sağladı. Nazlı, evde yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

 


         Ayrıca kar yağışı sonrası yollarda mahsur kalan vatandaşların da yardımına koşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Ortanca Mahallesinde hasta almaya giden bir ambulansı da iş makinelerinin yardımıyla saplandığı yerden kurtardı.Bölge Gazetesi Haber merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29