Büyükşehir zabıtası her ay bir ilçede toplanacak

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Haziran ayı Zabıta Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda, koordinasyon toplantılarının her ay bir ilçede düzenlenmesine karar verildi.

Büyükşehir zabıtası her ay bir ilçede toplanacak

   Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Haziran ayı Zabıta Koordinasyon Toplantısı’nı yaptı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun,  İpekyolu, Erciş, Gürpınar, Edremit, Çatak, Gevaş, Başkale, Muradiye ilçelerinin zabıta müdürleri ve amirler katıldı.

   Şehir merkezi ve kırsal kesimlerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, Tuşba, Edremit ve İpekyolu ilçelerinde yaşanan kaldırım işgali, seyyar satıcı, kaçak et kesimi, görüntü kirliliği, hijyen, denetim, dilenci ve başıboş hayvanlar sorunu gibi bir çok sorun görüşülerek, çözüm önerileri tartışıldı.
   Toplantıda konuşan Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, daha güzel ve yaşanabilir bir kent için kentin dinamikleriyle birlikte çalışacaklarını söyledi. Karakoyun, “Bu halkın isteklerini, onların görüş ve önerilerini esas alarak çalışmalarımızı planlayacağız. Kentin estetik ve modern görünümü konusunda tüm ekiplerimiz gerekli çalışmalarını ve denetimlerini artırarak devam ettirecek. Halkın sağlığı, huzuru ve kaliteli hizmete ulaşması önceliğimizdir. Bizim yapacağımız çalışmalar ve denetimler daha sık olacak” dedi.

   Karakoyun, koordinasyon toplantısının her ay bir ilçe yapılması, sorunların çözümü konusunda daha hızlı ve pratik adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı.
Merkez ilçelerin dışında kalan ilçelerde zabıta eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların da ele alındığı toplantıda, çözüm önerileri sunuldu.

   Zabıta Daire Başkanlığı ve ilçelerde bulunan zabıta müdürlükleri bünyesinde çalışanlara yönelik kurs, seminer ve eğitimlerin verilmesi konusunda önerilerin yapıldığı toplantıda, koordinasyon toplantılarının her ay bir ilçede düzenlenmesine ve Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe belediyelerine çalışan desteği sunulmasına karar verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER