Çaldıran'da 2. Kayak Festivali…

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde 2 bin 100 rakımda belediye ve kaymakamlık organizasyonu ile düzenlenen Geleneksel 2. Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ilginç yarışmaların olduğu festivalde, çocuklar kızak kayarken, gençler ve her yaştan vatandaşlar da kayak kayarak doyasıya eğlendi.

Çaldıran'da 2. Kayak Festivali…

      Çaldıran İlçesi’nde düzenlenen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ının okunması ile başladı. Ardından söz alan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Çaldıran’da yerli ve milli imkanlarla küçük bir tesis yaptıklarını belirterek, “Bu tesis, ileride yapılacak olan büyük tesislerin bir nüvesi. İnşallah ileride çok daha büyük tesisler yapılacak. Burası Türkiye’nin en soğuk ilçesi, ama burada Türkiye’nin en sıcak suyu çıkıyor. İşte biz bu kayak tesisinde inşallah termal otel açarak farklı bir kayak merkezi hizmete sunmuş olacağız. Tabii ki bunların hepsinin bir anda olması mümkün değildir. Çaldıran kışı uzun bir ilçe. Ama bu tesisler yapıldıktan sonra insanlar kışın bitmesini istemiyor. İnsanlar eskiden içe kapanık yaşıyordu, ama çok şükür artık burası da güzel bir noktaya ilerliyor. Burası yeni bir başlangıç ve Türkiye’de iddialı olabilecek bir başlangıç. Dünyada bir ilk olabilecek bir yer. Bulunduğumuz nokta 2 bin 100 rakım. Şu ileride bin 800 rakımlı Tasmalı Geçidi var. Ama burası daha yüksek. İnşallah biz Allah’ın vermiş olduğu bu duruma bir nimet gözüyle bakacağız. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
      Daha sonra söz alan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Çaldıran’ın tarihte önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Çaldıran’ın kayak merkezinin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Çaldıran, 1514 yılında Çaldıran Zaferi ile zaten güzel bir bekçilik yapmış. Yavuz Sultan Selim, o günkü tarihi süreçte Edirne’den kilometrelerce uzaktan gelip, burada Şah İsmail’in saltanatını sona erdirmiştir. Bu ovada Kürtler ve Türklerin kardeşliği ile bir zafer elde edilmiştir. Osmanlının 600 yıllık sürecinde bu bölge birçok talihsizlikler yaşadı. Kurtuluş savaşı, birinci dünya savaşı, ikinci dünya savaşı ve sonraki süreçlerde bölgemizde önemli kırılma noktaları yaşandı. Ama et ile tırnak misali Türkler ve Kürtler birbirinden kopmadı. Önümüzde bir seçim var, inşallah ülkemiz için kötü düşünenlere fırsat verilmeyecektir. Ak Parti ve kayyumların yapmış olduğu hizmetlerin devamı adına güzel bir seçim olmasını istiyoruz. Ben bir kez daha bu kayak merkezinin Çaldıran ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
      Ardından kayak meşalesi yakılarak protokol tarafından kurdele kesildi.
      Folklor ekiplerinin gösterisinin ardından, Çatak’tan gelen kar raftingi gösterileri ve kayakçıların Türk Bayrağı açarak aşağı doğru kaydığı görüntüler büyük alkış aldı.
      Öte yandan festivali haber yapmaya giden bazı basın mensupları da kayak yaptı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29