Çalım: Hakem maçı katletti

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Pazarspor mağlubiyetinde hakemlerin büyük rolü olduğunu söyleyerek, "Hakemler adeta maçı katletti. Özellikle 23. Dakikada bizim lehimize çalınan penaltı ve rakibe gösterilen kırmızı kart kararının değiştirilmesi kabul edilemez" dedi.

Çalım: Hakem maçı katletti

    Takımın Teknik Sorumlusu Nevzat Şipal ve Basın Sözcüsü Fatih Sevinç ile birlikte İskele Şahabettin Özarslaner Tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan  Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, hafta sonu B.B.Vanspor ile Pazarspor maçını yöneten hakemlere büyük tepki gösterdi.
    Pazarspor maçının görüntülerinin kaydedildiğini ve TFF'ye gönderileceğini anlatan Kulüp Başknı Abdullah Çalım, "Bu görüntüler kayıt altındadır. Bizler bu görüntüleri Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na göndereceğiz. Maç içinde hakemlerin nasıl bir tutum sergilediği ortaya çıksın istiyoruz" dedi.
   Gerek orta hakem, gerek yardımcı hakemler ve gerekse dördüncü hakemin Vanspor aleyhine çalıştığını anlatan Çalım, "Pazar günü evimizde oynadığımız Pazarspor karşılaşmasında rakibimize göre iyi bir oyun oynuyorduk. Maçın 23. Dakikasına kadar henüz gol yoktu. Bizim yaptığımız atakta, bir oyuncumuz rakip kaleci tarafından düşürüldü, ancak diğer oyuncumuz kalecinin olmadığı kaleye topu yollarken, kale çizgisinde rakip savunma oyuncusu topu elle çıkardı. Hakem penaltı kararı verdi ve kırmızı kartını çıkardı. Hatta rakip oyuncular bu duruma itiraz ettiler. Ancak orta hakem, saha kenarındaki 4. hakemle görüştükten sonra kararını değiştirdi. Yine maç içinde pozisyonda bizim takımın aleyhine düdükler çaldı. Hakem verdiği yanlış kararlar ile adeta maçı katletti" şeklinde konuştu.
   Söz konusu görüntülerin TFF'ye gönderileceğini anlatan Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, "Biz müsabakada yapılan çekimin tamamını Türkiye Futbol Federasyonuna ve Merkez Hakem Kuruluna bugün itibariyle göndereceğiz. Müsabakayı izleyen yetkililerin ne karar vereceklerini önümüzdeki günlerde göreceğimiz gibi işin de takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
    Vanspor grubundaki takımların birçoğunun hedefinin TFF 2. Lig olduğunu ve takımların çok güçlü olduğunu belirten Çalım, "Grubumuza bakıldığında ve diğer iki gruba bakıldığında puan durumları bizim grubun ne kadar güçlü bir grup olduğunu gösteriyor. Biz hakkımız olan oyunla bir üst lige yükselmek istiyoruz. Ancak hakemlerin de maçları adil yönetmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29