Çalım: Vanspor'un başarısı için herkesin desteğine ihtiyaç var

B.Vanspor'un önceki Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, uzun süredir bir üst lige çıkmak için mücadele eden B.Vanspor'un başarısı için herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Van'daki STK'lardan, işadamlarına, taraftarlara kadar herkes bu takımı sahiplenmelidir" dedi. Çalım, Pazar günü sezonun ilk maçında Vanspor ile Karşıyaka'nın mücadele edeceğini de hatırlatarak, herkesi maça davet etti.

Çalım: Vanspor'un başarısı için herkesin desteğine ihtiyaç var

           B.Vanspor'da uzun süre kulüp başkanlığı yapan, İskele Mahallesi'ndeki Vanspor tesislerinin yapılmasında da büyük emekleri olan Abdullah Çalım, Gazetemiz Spor Müdürü Salih Deniz'e açıklamalarda bulundu.

     Vanspor'un başarısı için herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Abdullah Çalım, "Bildiğiniz gibi Belediye Vanspor'un kuruluşundan bugüne dek, bizim emeğimizin ne kadar çok olduğunu, o dönemin basını olarak sizler de iyi bilirsiniz. Amatörden, profesyonel lige çıkma serüvenimizde büyük güçlükler yaşadık. Tabi bunun öncesinde tesisleşmeye gittik" dedi.

 


          "TFF 1. LİGİN KAPISINDAN DÖNDÜK"
   İskele'deki spor tesislerini kurmanın ve geliştirmenin kolay olmadığını dile getiren Çalım, "İskele Mahallesi'ndeki o tesisleri kurmak, geliştirmek büyük zamanımızı aldı. 2006 yılında TFF 3. Futbol Ligi'ne yükseldik. Sonraki süreçte TFF 2. Lige yükseldik. Hatta 2009 yılında neredeyse 1. Lige çıkacaktık, ama olmadı. Ondan sonraki süreçte yeniden bir alt lige düştük. Yaklaşık 9-10 yıldır da yeniden bir üst lige çıkmak için uğraşıyoruz, ama olmuyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sezon yine biz kulüp başkanı olduk. Güzel bir ekip oluşturduk, ama yine olmadı. Alt yapının olması, şehrin kenetlenmesi, oyuncuların üzerine düşeni yapması gerekir" ifadelerini kullandı.

 


        "BAŞARI İÇİN, HER KESİMİN DESTEĞİ ŞART"
 Bir üst lige çıkmak için her kesimin desteğinin şart olduğunu anlatan Abdullah Çalım, "İnşallah bu sene TFF 2. Lige çıkarız. Ama Van'daki sivil toplum kuruluşlarından, işadamlarına kadar, herkesin şehrimizin bu takımını sahiplenmesi gerekir. Bu sezon yine Servet Yenitürk yönetimi ile devam edildi. Kendisini de çok gayretli görüyorum. Yine bir dönemlerin efsane futbolcusu ve başka takımları da çalıştırmış olan Feyyaz Uçar hocamız şimdi takımın başında. İnşallah Van halkının da desteğiyle bu sezon başarılı olacağız" dedi.


    

        Van'daki taraftarlara da teşekkürlerini sunan Çalım, "Bizim taraftarlarımız her türlü sonuca rağmen, uzun süredir üçüncü ligde olmamıza rağmen takıma küsmüyor. Takımını desteklemeye devam ediyor. Gerçekten de başta Grup Kara Kobralar olmak üzere, birçok taraftar takımımız yenilse bile desteğini sürdürüyor. İyi bir valimiz var, iyi bir genel sekreterimiz var. Bizler de bu takımı desteklemeye devam edeceğiz. Ben kulüp başkanı olmasam da, inanın elimden geldiğince bu takıma gerekli katkıyı sunacağım. Çünkü bu bir nöbettir. Bir dönemler biz vardık, şimdi bayrağı başkasına devrettik. Ben Van Belediyesi'nde uzun süre çalıştım. Bu takımın başında oldum. Tesislerin yapılmasında emeğimiz varsa, ne mutlu bize. Onun için yardımcı olmak gerekiyor. Bundan sonraki süreçte alt yapıya da önem vermeliyiz. Bu takımın başarılı olması için alt yapı şart" diye konuştu.

 


         "ERZURUM SPOR ALT YAPISINI GELİŞTİRİYOR"
    Bazı şehirlerde spor alt yapısı konusunda güzel çalışmalar var. Bakın biz Van olarak Erzurum'dan kat be kat birçok konuda önde olmamıza rağmen, tesisleşme, spor alt yapısı konusunda çok gerideyiz. Erzurum'da oteller ve birçok futbol sahası mevcut. Ülkemizdeki birçok takım Erzurum'da kamp yapıyor. Bizim takımımız bile Erzurum'da kampa gitti. Adamlar hem kışın kazanıyor, hem yazın kazanıyor. Kışın kayağa gidiliyor, yazın da spor kampları aracılığıyla kazanıyorlar. Van'da niye olmasın? Yeni oteller, yeni futbol sahaları olursa, birçok takım Van'a gelir. Özellikle yazın birçok şehirde aşırı sıcaklıklar varken, Van'da serin hava vardır. Bizim de kayak tesislerimiz var. Geliştirilebilir. Oteller yapılabilir. Spor alt yapısı olunca, oyuncu transfer etmek, hoca transfer etmek daha kolay olur. Bizim normal bir tesisimiz olmasına rağmen, bazı oyuncular transfer ettiğimizde önce kabul etmiyor, ama bakıyorsunuz tesisleri gördüğünde karar değiştirip Van'da kalabiliyor" şeklinde konuştu.

 


           "VAN'DA YENİ TESİSLER YAPILMALIDIR"
   İleriki süreçlerin göz önünde bulundurularak kentte yeni tesislerin yapılması gerektiğini söyleyen Çalım, "Yeni dönemde bence Van'da yeni tesisler de yapılmalı. Çünkü yarın-öbür gün bir üst lige çıktığımızda, mevcut tesis yetersiz kalır. Bu tesis de kalsın, ama mutlaka yeni bir tesis yapılmalıdır. Doğunun en güzel şehrinin takımının hala üçüncü ligde olması acıdır. Bu doğru değildir. Bir an önce üst liglere çıkmak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır" dedi.
Vanspor'a emeği geçenlere de teşekkür eden Abdullah Çalım, "Geçmişten bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 


          Çalım, yeni sezonun Vanspor için hayırlı olmasını dileyerek, "Pazar günü sezonun ilk maçında ülkemizin köklü takımlarından Karşıyaka'yı konuk edeceğiz. Kapalı tribün yok. İki bölümde taraftarlar maç izleyecek. Saat 16:00'da oynanacak olan ilk karşılaşmada, Vanlıların kendi takımını yalnız bırakmamasını istiyoruz. İnşallah ilk maçımızda galip geliriz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER