Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile barış koridoru görüşmeleriyle ilgili "ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar." dedi.

Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacak

           Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, gündeme dair soruları cevapladı.

 


            ABD ile barış koridoru görüşmeleri
"Bugün ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Başkanlığındaki heyet Şanlıurfa'ya gelecek. İHA'larımız bölgede uçuşlarına başladı."
 "Ön mutabakat bir başlangıç. Detaylandırılması gereken çok konu var."

 


               "Gözlem noktaları olacak. Amaç güvenli bölge kurulması."
"Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar."
"Türkiye'nin resmi olarak programdan çıkarılması söz konusu değildir. Orada bulunan bazı askerlerimiz ve teknik personelimizin F-35 programlarına dahil edilmediğini bir kısmının da döndüğünü zaten biliyorsunuz. Fakat bu 9 ülkenin içinde olduğu ortak bir programdır ve Türkiye çok önemli katkılar sağlamıştır. Bugüne kadar 1,4 milyar dolar civarında da para ödemesi yapmıştır. Türkiye'de üretimler hala devam ediyor. S-400 alımımızdan sonra ABD'nin bir tepkisi oldu ama karşılıklı anlayış çerçevesinde biz bu işleri yoluna koyabileceğimizi düşünüyoruz. Aksi taktirde ilişkiler gereksiz yere gerilir. Bunun da kimseye faydası yoktur. Biz bunu tercih etmeyiz. Olumsuz bir tavır karşısında da bunun cevabınıda vereceğimizi sayın Cumhurbaşkanımız da defalarca söylemişti."

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER