Chakless üçüncü yaşına adım attı

Van’da iki yıl önce hizmete açılan ve kentin en tutulan kafe-restaurant işletmelerinden biri olan Chakless Cafe Restaurant, gazetecileri ağırladı. Azad Işık ve Haşim İnan’ın ortaklığıyla kentin en gözde restaurantlarından biri konumuna gelen Chakless Restaurant, bundan böyle yöresel yemeklerle de müşterilerinin hizmetinde olacak.

Chakless üçüncü yaşına adım attı

           Chakless Cafe Restaurant, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ikinci yaşını doldurup, üçüncü yaşına girdiği için kentteki gazetecileri konuk etti.

 


         Gazetecilere sunulan ikramın ardından açıklamalarda bulunan ve davetlerini kırmayan gazetecilere teşekkür eden Azad Işık, “İki yaşımızı doldurup üçüncü yaşımıza girdik. Basının desteğini her zaman yanımızda gördük. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 


         TÜRKİYE’DE TEK CHAKLESS VAN’DA…
Ülkede söz konusu isimle başka bir cafe restaurantın olmadığını söyleyen Işık, “Bildiğiniz gibi ülkemizde başka bir Chakless yok. Bu marka sadece Van’a ait. Alt yapıları hazırlarsak birkaç önemli şehrimize şube açmayı düşünüyoruz. Güzel bir işletme olması için çaba gösteriyoruz. İyi bir marka olmak için gayretlerimiz sürüyor. Geçenlerde Van Ekonomist Dergisi’nin düzenlemiş olduğu ‘Van’ın Enleri’ programında en prestijli marka ödülüne layık görüldük. Ben 22 yıldır bu sektöründeyim. Chakless olarak en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Şimdi Van’ın yöresel yemeklerini sunmaya başladık. Bu konuda da önce basın mensuplarını davet ettik. Sizlerin de aracılığıyla tüm kamuoyumuza artık burada yöresel yemeklerimizin de olacağı haberini duyurmak istiyoruz. Van’a gelen herkese yöresel yemeklerimizi tattırmak istiyoruz. Her yıl Chakless olarak basın mensupları ile yeni yıllarımızı kutlayacağız inşallah. Bizler her zaman için gazetecilerimizi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

 


         Her ay veya 45 günde bir Van’ın yöresel ürünlerinin yenilerini müşterileri ile buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Azad Işık, “Van’ın geniş bir yöresel yemek kültürü var. İnşallah dağlarımızda toplanan şifalı bitkileri içine koyduğumuz yemeklerimiz olacak. Yine Gürpınar Norduz bölgesindeki hayvanların etlerini kullandığımız yemeklerimizi müşterilerimize tattıracağız. Keledoş’tan, heliseye birçok yemeğimiz olacak inşallah. Yine Kuru Fasulye gibi bilinen bazı yemeklerimizi de halkımıza sunacağız inşallah. Ama bu tür yemeklerimize de en leziz etleri kullanacağız” şeklinde konuştu.

 


         YAKLAŞIK 50 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Chakless Restaurant’ın bir diğer ortağı Haşim İnan ise işletmelerinde 50’ye yakın kişinin çalıştığını söyleyerek, “Ben aslında inşaat işleri ile uğraşıyordum. İnan Beton firması bizim. Azad bey ile birlikte iki yıl önce burayı açtık. Burayı açmamızda şu etkili oldu. Misafirlerimiz geldiğinde götürebileceğimiz kafamıza uygun bir yer yoktu. Misafirlerimiz geldiğinde götürebileceğimiz, leziz yemek yiyebileceğimiz bir yer olsun düşüncesiyle bu sektöre adım attık” ifadelerini kullandı.

 


        Chakless ismi ile ilgili soruları yanıtlayan Azad Işık,  “CHAKLESS ismi çikolatanın içindeki tatlandırıcı ismi. Mutluluk hissi veren bir tatlandırıcı. Sonuna da iki ‘S’ harfi ekledik. Çünkü son zamanlarda bu moda oldu. Bu isim de tuttu. Dile hoş gelen ve akılda kalan bir isim. Çeşitli görüşler alarak bu isimde karar kıldık. Ortak fikir olarak bu isim çıktı” ifadelerini kullandı.

 


       Chakless’ın İkinisan Caddesi üzerinde en yoğun ilgiyi gören işletmelerden biri olduğunu söyleyen gazeteciler ise, işletme sahiplerine davetlerinden dolayı teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER