CHP heyeti Van'ın sorunlarını rapor haline getirecek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, Van’ın sorunlarını yerinde görmek için Van’a geldi. Heyet Van’daki sorunları yerinde görüp, sorunları rapor haline getirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak.

CHP heyeti Van'ın sorunlarını rapor haline getirecek

  CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 81 ilde hayata geçirilen uygulama kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın Van’ın önemli sorunlarını yerinde görmek için Van’a geldiğini belirtti.  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı Van’ın sorunlarını rapor haline getirerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sunacak.

  CHP Van İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, 4 gün boyunca Van’da olacaklarını ve Van’ın sorunlarını tek tek yerinde inceleyeceklerini söyledi.

“VAN HAYVANCILIK POTANSİYELİ İYİ OLAN BİR İLİMİZ”

  CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’nun bilgilendirme konuşmasından sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Doğumuzun Paris’i Van Denizi ile gerçekten muhteşem bir tabiata sahip olan Van’da yaşamaktan hepiniz çok şanslısınız. Van’da inanılmaz bir işsizlikle, inanılmaz bir mutsuzlukla karşı karşıya olduğumuzu tespit ettim. Van’ın yaş ortalaması 21,5 dediler. Muhteşem bir yaş ortalamasına sahipsiniz. Van’da maalesef istihdam alanları çok dar, istihdam alanlarının genişlemesi için mutlaka hükümetlerin harekete geçmesi gerekiyor. Covid-19’la beraber Van’ın müthiş derecede ticaret hayatını şekillendiren ve hareketlendiren bir İran Sınıp Kapımız var. Buradan gelen turistler hepimizi canlandırıyor. Covid-19’la Kapıköy kapanınca maalesef Van’ın ekonomisi çökmeye başladı. Bunun yanında Van’ın hayvancılığı çok önemli. Van hayvancılık potansiyeli iyi olan bir ilimiz. Van’ın buradaki hayvanla, hayvansal sanayiyi mutlaka buluşturmak ve birleştirmek mecburiyeti var. Van’ın sorunlarıyla ilgili hazırlayacağımız raporu genel başkanlığına ve MYK üyelerine sunacağız. Bunun da takipçisi olacağız. Bu vesile ile il başkanımız Mehmet Kurukcu’ya teşekkür ediyorum. Ticaret camiasının bütün illerde çöktüğünü görmekteyiz. Cirolarımız %10’lara düştü. İstihdam kaynakları oldukça daraldı” diye konuştu.

“VAN’IN DURUMUNU YERİNDE TESPİT ETMEK ÜZERE VAN’DAYIZ”

  Daha sonra söz alan Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, “Van gerçekten özel bir şehir, çok özel ve güzel Vanlı dostlarımız var. Van’ın çok özel bir şehir olduğunu yerinde görmüş olduk. Ülkemizin ekonomik durumu kötü durumda, koronavirüs sürecinin de buna bir etkisi var. Esnafımız bu süreçte beklediği desteği göremedi. Karşılıksız destek boyutunda bir destek verilemedi. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, işadamlarımızın durumunu yerinde tespit etmek üzere bugün Van’dayız. Burada Van halkını yakından tanıma fırsatı bulacağımıza, esnaflarımızla güzel diyaloglar, iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

  Konuşmaların sonunda CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van sorunları, TOKİ, çevre yolu, otogar, stadyum, siyasi ortam sorunu, bölgenin ulaşım sorunu, hayvancılık sorunu, ekonomik sorun, Kapıköy Sınır Kapısı, esnafın durumu, Van’ın Covid-19 raporunu ve faaliyet raporunu kapsayan dosyayı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’ya takdim etti.

Bölge: Necat Teyfun

 
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29