CHP'li Terzioğlu'nun çalışmaları sürüyor

CHP Van Milletvekili Adayı Haluk Terzioğlu; ekibi ile birlikte Bahçesaray ilçesine çıkarma yaptı. Terzioğlu, Bahçesaray'ın yatırımlardan mahrum bırakıldığını söyledi.

CHP'li Terzioğlu'nun çalışmaları sürüyor

               24 Haziran seçimleri yaklaşırken tüm ilçe ve köylere çıkarma yapan CHP bu kez Bahçesaray'daydı. Halkın yoğun ilgi ve alakaları ile karşılaşan CHP Van Milletvekili Adayı Haluk Terzioğlu; ''Türkiye'nin en küçük ne yazık ki yatırımlardan uzak kalmış, yıllardan beri hizmet almamış ilçesi olan Bahçesaray ne yazık ki hizmetten mahrum bırakılmış" şeklinde konuştu.
Eksikliklere değinen Terzioğlu, "Bahçesaray'da Devlet hastanesinde KADIN DOĞUM, ÇOCUK PSKİYATRİ DOKTORU VE CERRAHİ alanlarda hizmet verecek doktorların  olmaması bizleri derinden üzmüştür, CHP Olarak Bu konunun takipçisi olacağız. Burada bulunan yurttaşların  ulaşılabilecek en yüksek sağlık standardından eşit şekilde faydalanmasına olanak tanıyan bir sağlık sistemine sahip olma hakları  vardır. Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenlemek zorundadır" ifadelerini kullandı.

 

 

         ''3 ÇOCUK DOĞUR DEMEK KOLAY''
Üç çocuk konusuna vurgu yapan Haluk Terzioğlu, "Yıllar önce Sayın Erdoğan Başbakan iken şöyle halka seslenmişti;  "Sizinle bir Başbakan olarak değil, dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bir ekonomide asıl olan insandır. Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyor. Yaptıkları aynen budur. Genç nüfusumuzun azalmaması için en az üç çocuk yapın." demişti. Bu sözleri kendisine hatırlatıyorum. Çocuk dünyaya getirmek sorunları çözmüyor ,aksine sosyal devlet ilkesinde herkesin eşit pay alması  sağlık eğitim ve ekonomi alanında eşitlik oldukdan sonra insanlar çocuklarının geleceğinden korkmazlar. Biz CHP olarak tüm yurttaşlarımıza eşit bir şekilde hizmet vereceğiz ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Van ilimizin ve Çevremizde ki ilçelerin  nüfusun genç olması , bu kesimin sağlık düzeylerini ayarlayan bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. İlçemiz Bahçesaray Devlet hastanemize daha bu yıl çocuk doktoru verilmiş ve bizler hakkımız olan sağlık alanında kaliteli hizmet alamayan halkımızın sesini duyurmak için buradayız, maalesef ki Kamu hizmeti diye ifade ettiğimiz Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimiz de hala doktorsuzluk yaşamaktadır, ilçemiz halkının en öncelikli hakları olan sağlık hizmetlerinden faydalanması, hamile kadınlarımızın doğum esnasında uzman doktorların olmaması sonucu yollarda ölmemesi, çocuklarımızın  geleceğe sağlıklı nesiller olarak yetiştirilmesi amacı ile yetkililerden acil çözüm bekliyoruz'' dedi.

 

 

             "BAHÇESARAY SAĞLIK  ALANINDA KIRMIZI ALARM VERİYOR"
Halk ile bir araya gelen Haluk Terzioğlu esnafı yakından dinleyip dertleşti sorun ve sıkıntılarını dinledi.
 Terzioğlu ''Sağlık alanında Bahçesaray Şuan kırmızı Alarm veriyor. Sağlık önceliğimizdir. Önce Sağlık Sonra Sağlıklı Eğitim'' şeklinde konuştu.

 


              Bir vatandaşın Terzioğlu'na yeni hastane sözü verildi, yapılmadı. Eski hastanemizde ise doktorumuz yok, demesi üzerine hastaneye giden Terzioğlu hastane başhekiminin yerinde olmaması  üzerine personelden bilgi aldı.
Hastanenin içini gezen Terzioğlu "Hastanenin yetersiz olmasından dolayı bu zamana kadar neden bir hastane yapılmadığını merak ediyorum. Bu halka hizmet yapılmamış, hizmet Bahçesaray'a uzak, hizmet saraya yakın olmuş'' ifadelerini kullandı.

 


         Bir hasta yakınının Terzioğlu ile yakından ilgilenmesi dikkat çekti. Hasta yakını Terzioğlu'na Bahçesaray'ın durumunu şöyle ifade etti: ''Seçim yaklaştı yeni sözler vaatler havada uçuşuyor yeni yapılacak bir tünel  sözü var Gevaştan Bahçesaray'a. Bu da seçim zamanına denk getirilip seçim yatırımıdır. 3 yıldır 5 katlı üzerinde  helikopter pisti olan bir hastane sözü verildi. Hastane sözü verilmesine rağmen 3 yıldır hala bir şey yapılmıyor", bu durumda  doktorda istediği hizmeti veremiyor psikolojisi bozuluyor. Lütfen Anadolu halkını sevin benimseyin el atın bizler bu ülkenin birer vatandaşıyız. Ayrım gayrım olmamalı. Adaletli davranılmalı. Bizleri duyun, sesimiz uzak gelebilir ama sizlerin gönlündeyiz. Biz böyle düşünüyoruz. Kadın hastalarımız olunca kışın öldü ölecek diye bekliyoruz. Bahçesaray Van'dan daha sahipsiz halde. 15 yıldır doğum uzmanı yok. Çocuk doktoru yoktu, bu sene geldi"
Hasta yakınını dikkatle dinleyip notunu alan Haluk Terzioğlu, konuyu yakından takip edeceğini Parti olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER