CHP Van İl Başkanlığı'ndan Bakan Soylu'ya tepki…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı’ndan, şehit cenazelerine CHP il başkanlarının alınmaması talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki geldi.

CHP Van İl Başkanlığı'ndan Bakan Soylu'ya tepki…

   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim’ açıklaması üzerine, CHP Van İl Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

  CHP Van İl Başkanlığından yapılan o yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu İçişleri Bakanlığı ve ona imkân verenlerdir” ifadeleri kullanıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29