Çiçekli, Edremit'teki hizmetleri anlattı

Van’ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, bitmesine sayılı günler kalan ve kısa süre sonra tamamen vatandaşların hizmetine açacakları ‘Sahil Kordonu’ projesiyle Edremit’in cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Çiçekli, Edremit'teki hizmetleri anlattı

      Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi. Sabah saatlerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit’in her alanda değişen ve dönüşen yeni yüzünü değerlendirdi. Turizmin gözbebeği haline gelen ilçede yapılan ve yapılacak olan çalışmaları da anlatan Çiçekli, yapımında sona yaklaşılan sahil kordonunda gazetecilerle dolaşarak açıklamalarda bulundu. 

 
      Sahil bandı yüzde 99 tamam
      Göreve geldiği günden itibaren Edremit’i turizm, gastronomi, kültür, sanat ve spor şehri yapma yönünde bir vizyonları olduğunu ifade eden Çiçekli, bu kapsamda da gerekli tüm adımları attıklarını vurguladı. Geçtiğimiz yılın şubat ayı itibariyle sahili 30 yıldan fazla bir süredir gasp eden işgalcilerden temizlediklerini kaydeden Başkan Vekili Çiçekli, “Vatandaşımızın anayasal hakkı olan sahil ve denizden faydalanma hakkı noktasında 2,5 kilometrelik sahil bandımızı vatandaşın kullanımına açtık. Şu anda da çalışmalarımız yüzde 98, yüzde 99 bitmiş durumda. Önümüzde ki yirmi gün içerisinde sahil bandımızı tamamen vatandaşımızın kullanımına açacağız inşallah. Sahil bandı olarak başladığımız projemizin içeriğini daha sonraki süreç içerisinde zenginleştirdik” dedi. 
 
 
      “Hedefimiz Edremit’i Van’ın gözbebeği yapmaktır”
  İkinci etap olarak da piknik mesire alanını ilan ettiklerini ve buranın da bitmek üzere olduğunu anlatan Çiçekli, “Bununla beraber kentimizin her fırsatta sıkıştığını, kent sosyolojisi anlamında yeni merkezlere ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. Bizim arzumuz Edremit'i de İstanbul Bebek gibi Van'ın gözbebeği yapmak ve yeni bir merkez ortaya çıkarmaktı. Kent siluetini ve estetiğini de olumlu noktada etkileyecek şekilde yeni bir alan ortaya çıkarttık. Yaklaşık beş kilometrelik sahil bandı, yürüyüş alanları, pasaj alanları, bisiklet parkurları, çeşitli yeşil alanlarla beraber yüz bin metrekareden daha fazla yeşil alan ortaya çıkarttık” ifadelerini kullandı. 
 
 
       Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan marinayı da devraldıklarını vurgulayan Çiçekli, bu alanda da ışıklandırma ve yürüyüş yolları ile altyapıyı tamamladıklarını anlattı. Çiçekli, “Buradaki deniz hareketliliğini, vatandaşımızın denize sırtını dönme halini artık denize yüzünü dönme ve denizin nimetlerinden faydalanma noktasında dönüşümü gerçekleştirdik. İnşallah Ramazan ayı içerisinde veya Ramazan'ın sonuna doğru biz sahil bandımızı bütün eklentileriyle, beş kilometrelik bütün alanıyla, peyzajlarıyla, bütün diğer düzenlemeleriyle ve birçok sürprizle beraber kıymetli Vanlılarımızın, Edremitlilerimizin ve çevre vilayetlerimizin hizmetine açmış olacağız. Bildiğiniz gibi İranlı misafirlerimiz, kent ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Turizm ile kentimize yabancı insanların daha fazla gelmesi ve burada daha uzun süre kalmaları için daha fazla gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.  
 
 
      Hayata geçirilen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Vekili Çiçekli, daha sonra kaymakamlık toplantı salonunda da tüm hizmetlerin yer aldığı slayt sunum eşliğinde gazetecilere açıklamalarda bulunmasıyla program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29