Çocuk İzlem Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda başkanlığında Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuk İzlem Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

       Cinsel istismara maruz kalmış çocuklara, ikincil örselenmelerini asgari seviyede tutacak şekilde, adli ve tıbbi alanlarda hizmet veren Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) 2014 yılı Ocak ayından beri Van S.B.Ü. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde faaliyet gösteriyor.

 

 

      Kurula İl Müftülüğü, Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP), İl Jandarma Komutanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, S.B.Ü. Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile Hekimleri Derneği, Van-Hakkari Tabip Odası, Kadın ve Demokrasi Derneği Van Temsilciliği, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

 

 

       Kurulda ÇİM sorumlu hekimi Muhammed TAŞ tarafından ÇİM’in tanıtımı yapıldı.

 2014 yılından bu yana hizmet verilen vakalara ilişkin veriler paylaşıldı ve gerçekleştirilen farkındalık faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

        Toplantıda ÇİM işleyişinin daha kaliteli hale gelmesi ve farkındalık faaliyetlerindeki kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğinin arttırılması vurgulanmış ve bu yönde kararlar alındı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29