Çocuklar 'Gezen Sinema' ile buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilen ‘Çocuklar İçin Gezen Sinema’ Tır’ı İpekyolu Mustafa Necati İlk-Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu.

Çocuklar 'Gezen Sinema' ile buluştu

              Okullarda sinema kültürü ile tanışmamış çocuklara ulaşmak adına yola çıkan ‘Gezen Sinema’ Tır’ının Van turu devam ediyor.

Her gün farklı bir ilçede daha önce sinemaya gitmeyen öğrencileri sinema ile buluşturan etkinliğin bu seferki adresi İpekyolu Mustafa Necati İlk-Ortaokulu oldu.

 

         Okulun bahçesine kurulan gezici tır içinde gösterime sunulan ‘Rafadan Tayfa’ isimli animasyon filmini öğretmenleri nezaretinde izleyen minikler, gerçekleştirilen etkinlikten oldukça memnun olduklarını belirtti.

 

         Kültürel yönden öğrencilerin gelişimine katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen Gezen Sinema etkinliğinde öğrencilere eşlik eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı ve Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı M. Ali Uca, öğrenciler için önemli bir faaliyet olduğundan söz etti.

 

        Öğrenciler ise, ilk defa sinemayla buluştuklarını, çok beğendiklerini ve içeride şarkılar söyleyerek çeşitli oyunlar oynayıp etkinlikler yaptıktan sonra film izlediklerini belirttiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29