Çocuklar 'gün'lerinde coştu

Van’daki binlerce çocuk, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İskele’deki 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda gönüllerince eğlendi. Aşırı kalabalığın olduğu zaman zaman izdihamlara varan görüntülerin olduğu parkta, çocuklar uçurtma uçurdu, salıncaklarda sallandı, kaydıraklarda kaydı ve saatlerce diğer oyun aletleri ile eğlendi.

Çocuklar 'gün'lerinde coştu

         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'da da coşkuyla kutlandı.
Van’ın en güzel parklarından biri olan Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı, 23 Nisan şenliklerinin yapılması dolayısıyla cıvıl cıvıldı.

 


        15 Temmuz Şehitler Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Van Valiliği koordinesinde, kamu kurumlarının katkılarıyla, tamamı halka açık ve ücretsiz kutlama etkinlikleri gerçekleşti.
Parka giden yol güzergâhında kilometrelerce araç kuyrukları oluştu, vatandaşlar araçlarını uzak bölgelere park edip, etkinlik alanına yürüyerek geçti.

 


        Söz konusu kurumlar tarafından, ikramlar, hediye dağıtımları, sürpriz etkinlikler ve çeşitli aktivitelerde çocuklar bayram coşkusu yaşadı.
Palyaçoların bulunduğu ve yüzlerin boyandığı etkinlik alanında birçok çocuk uçurtma uçurdu. Parktaki onlarca oyun aletlerinden faydalanan çocuklar, özellikle kaydıraklardan kayarak ve salıncaklardan sallanarak gönüllerince güzel vakit geçirdi.
Doyasıya eğlenen çocuklar, jimnastikçiler ve tekvandocuların gösterisini izledi.
Halk oyunu gösterilerinin sahnelendiği, türkülerin ve şarkıların söylendiği etkinlik alanında, on binlerce çocuk 'gün'lerini doyasıya yaşadı.

 


      Park önünde tezgahlarını açan işportacılar da çocuklara yönelik yoğun bir satış yaptı. Uçurtma, mısır, dondurma, tatlı ve pamuk şekerlerin satışları görülmemiş bir kalabalık tarafından kısa sürede beklenenden çok satıldı.
Yoğunluktan dolayı geçen sene olduğu gibi bu sene de bazı çocuklar kısa süreli kaybolurken, veliler ise telaşla çocuklarını aradı. Görevlilerin de yardımıyla bulunan çocuklar ailelerine teslim edildi. Öte yandan ailelerin birçoğu park alanında termostan getirdikleri çayları yudumlayıp, çocuklarının eğlencesini uzaktan izledi.

 


      Resim, şiir ve kompozisyon dallarında ödüle layık görenlerin ödülünü aldığı etkinlik alanında, resim ve fotoğraf sergileri de yer aldı.
Özellikle eğlence aletlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Çocukların yoğunluğundan dolayı hayli zorlandığı görülürken, görevliler de park alanında mesai yapmak zorunda kaldı.
Bazı çocuklar ise parkın hemen yanında bulunan lunaparkta, dönme dolap, uçan salıncak, ranger ve çarpışan araba gibi oyun aletleriyle unutulmaz anlar yaşadı.

 


     Vatandaşlar ise çocukların doyasıya eğlendiğini, bu etkinlikte payı olan başta Van Valiliği olmak üzere diğer kamu kurumlarına teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER