Çözüm Temel Lisesi'nde şiir dinletisi…

Van'da dört yıldır temel lise kapsamında eğitim veren ve önümüzdeki yıldan itibaren Kolej olarak hizmet verecek olan Çözüm Temel Lisesi, önceki gün öğrencileri ve öğretmenlerinin birlikte hazırladığı yıl sonu etkinliğinde bir araya gelerek oldukça güzel dakikalar yaşadı.

Çözüm Temel Lisesi'nde şiir dinletisi…

              Okul müdiresi Nazan Dağdemir açılış konuşmasında “Çözüm Temel Lisesi olarak her yıl gelenekselleşen şiir ve sanat gecesinde öğrencilerimizin edebiyata daha fazla yöneldiğini, yeteneklerini ortaya koyduklarını ve böylece özgüven sahibi olduklarını belirterek programa katılan tüm velilere ve bütün misafirlere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

 


        Daha sonra kürsüye çıkan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Zeki Taştan; Sezai Karakoç' un kaleme aldığı Kudüs adlı şiiri okuyarak öğrencileri ve salondakileri konukları selamladı.

 


              Program Orhan Demirtaş’ın okuduğu Havva adlı şiir ile devam etti. Demirtaş yaptığı konuşmada “Biz bugünkü etkinliğe Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyeleri olarak katılarak Çözüm Temel Lisesi’nin yanında yer aldık, şiirin yanında yer aldık, sanatın ve edebiyatın yanında yer aldık. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Ramazan Yıldırımçakar'ı, sevgili Meral İdiz'i, Erkan Eryiğit'i, Van Çözüm Temel Lisesi kurucusu Necmettin Çelikel'i hassaten öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

 


        Program öğrencilerin okuduğu şiirler, müzik korusunun söylediği türkülerin ardında resim bölümü öğrencilerinin düzenlediği resim sergisinin gezilmesi akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER