Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin kilometrelik alanı terörden kurtardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "Bu sabah itibarıyla yaklaşık 1000 kilometrelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin kilometrelik alanı terörden kurtardık

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'nde konuştu.

 

          "Kotaları kaldırmamız gerekiyor"

Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak mekanizmaları devreye almalıyız. Kotalar maalesef ticaretimizin önündeki en büyük engellerdendir. Türk Konseyi olarak kotaları kaldırmamız gerekiyor. 

 

         "Barış Pınarı Harekatımızın 2 önemli amacı vardır"

Suriye'de son 8 yılda yaşadıklarımız bir terör örgütü ile terör örgütünün tasfiye edilemeyeceğini göstermiştir. Barış Pınarı Harekatımızın 2 önemli amacı vardır. İlki, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör kaynağını ortadan kaldırmaktır. 2. amacı Suriyeli kardeşlerimizin geriye dönüşü için ortam sağlamaktır. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz

 

          "Bin kilometrelik alanı terörden kurtardık"

 Yaklaşık bin kilometrelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 

 

           "Birbirimizin yanında durmak bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesidir"

Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinden siz kardeşlerimizden dayanışma bekliyoruz. Her bir Türk kardeşimizin kalbinin bizimle çarptığını çok iyi biliyorum. FETÖ ile mücadelede ülkemize verdiğiniz desteği sürdürmenizi istirham ediyoruz. Milli davalarımızda birbirimizin yanında durmak bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesidir. 

 

 

        "Yukarı Karabağ sorununun çözümü içim gayret göstereceğiz"

Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

6 devlet tek millet olmayı arzu ediyorum. 

.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER