Çurku: Diyabet gazetemiz farkındalık oluşturuyor

Van yayınlanan Van Diyabet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Murat Çurku, diyabet gazetesinin bölgede ve Van'da farkındalık oluşturduğunu belirtti. Aylık olarak yayınlanan gazete, artık haftada bir gün yayınlanacak.

Çurku: Diyabet gazetemiz farkındalık oluşturuyor

  Vanlı Gazeteci Murat Çurku, 15 yıldır diyabetle (Şeker) verdiği mücadeleyi mesleğiyle buluşturmuş ve 3 ay önce 'Van Diyabet Gazetesi'ni çıkartmıştı. Çurku, daha önce aylık yayınladığı gazeteyi artık haftalık yayınlayacağını belirtti.
Van'da, "Van Diyabet Gazetesi" adı altında, diyabet (şeker) hastalığına dair kapsayıcı haberlerin yer aldığı gazete artık haftalık yayınlanacak.
   Çurku, "Diyabet gazetesi 3 aydır yayında. Van, Bitlis, Muş, Hakkâri bölgelerinde şeker hastaları için diyabet gazetesi çıkardım. Ben de şeker hastası olduğumu için bu konuya duyarlıydım, insanları bilinçlendirmek için böyle bir gazete çıkardık. İlk zamanlar ayda 1 ya da 2 ayda bir kez bu gazeteyi yayınlayabiliyordum. Bu aydan itibaren haftalık yayın yapmayı düşünüyorum. Diyabet gazetemiz, Öz Haberci gazetesinin sağlık eki olarak 12 sayfa şeklinde yayınlanacak. Bu gazete sayesinde şeker hastalarını bilinçlendirdik. Bazı insanlar var şeker hastalığının ismini dahi bilmiyor. Diyabet ve obezitenin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor. Bizde bu konularda halkı bilinçlendirmek istedik" dedi.
   Van Diyabet Gazetesinin bölgede ilk olduğunu söyleyen gazeteci Çurku, "Diyabet Derneği bir dergi çıkarıyor, ama doğu ve güneydoğu da ilk defa bir gazete çıkardık. Bu gazetemize yoğun ilgi var. Gazetemizin büyük bölümünü bedava dağıtıyoruz. Van halkı, Vali, kaymakamlar, belediye başkanları ile emniyet mensupları bu gazetemize destek veriyorlar. Diyabet hastaları böyle bir gazete çıkardığım için bana teşekkür ediyor. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız" ifadelerini kullandı.
   Kendisinin de Diyabet hastalığıyla mücadele ettiğini ifade eden Çurku, "Yaklaşık 33 yıldır gazetecilik yapıyorum. Diyabet gazetesini çıkardığım için çok mutluyum. Ben diyabet hastası olduğum için çok acı çektim ve diyabet hastalarına nasıl yararım olur diye düşündüm ve bu gazeteyi çıkardım. Gazetemizde şeker hastalarının dikkat etmeleri gereken durumları haber yapıyoruz. Van'dan, İstanbul'dan, Diyabet Hastanesinden uzman doktorlar ile görüşüyoruz, doktorlar bize yazılarını gönderiyor. Doktorların vermiş olduğu bu faydalı bilgiler sayesinde hastaları bilgilendiriyoruz. Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ile görüştük. Yılmaz, hocanın verdiği bilgilere göre günde onlarca kişi diyabet hastası oluyor. Diyabet hastaları çok dikkatli olmalı, beslenmelerine dikkat etmelidir. Diyabet, gözleri, dişleri ve böbrekleri çok kötü şekilde etkiliyor. Yani diyabet hastalığına dikkat etmediğiniz zaman organlarınızı yitirebilirsiniz. Bizim gazetemizin şöyle bir yararı da oldu. Diyabet belirtileri taşıyan ama doktora gitmeyen vatandaşlarımız gazetemizi okuyup bilinçlendi ve tedavi oldu. Vatandaşa bu anlamda yardımcı olmak beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER