Çuyrak: Kentin ana sorunlarının çözülmemesi vatandaşı bıktırdı

CHP Van Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak, son yıllarda sürekli gündeme gelen Van'ın ana sorunlarının bir türlü çözülememesinin insanları bıktırdığını belirterek, "Çevre yolu, otogar, stadyum, sahil yolu gibi ana sorunlar o kadar gündeme geldi ki, bir türlü çözülemiyor. Bu da vatandaşı bıktırıyor" dedi.

Çuyrak: Kentin ana sorunlarının çözülmemesi vatandaşı bıktırdı

           24 Haziran'da yapılacak olan seçimlere iki hafta gibi bir süre kala, siyasetçiler de çalışmalarını hızlandırdı.
Gazetemizi ziyaret eden CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile sıcak bir sohbet geliştiren CHP Van Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak, yaklaşık 35 yıldır siyasetin içinde olduğunu, son yirmi yılda siyasi partilerde önemli görevlerde bulunduğunu anlattı.

 


           Rahmetli Bülent Ecevit'in Demokratik Sol Partisi'nde görev yaptığını anlatan Çuyrak, "Ben sürekli demokratik sol çizgide siyaset yaptım. 1996-97 yılında DSP'de görev yaptım. Yine 2002 yılında milletvekili adayı oldum. Bir müddet Zeki Sezer ile birlikte, daha sonra Mahsum Türker ile birlikte çalıştım. Yine rahmetli Reşit Dede ile birlikte CHP'de görev alıp çalıştım. Daha sonra Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim Hareketi başlatınca, ben bu harekette yer aldım. 6 -7 yıl boyunca il başkanlığı yaptım" şeklinde konuştu.
Van Depremi olduğunda insanlara yardımcı olduğunu, gıda paketleri dağıttığını, imkanı olmasına rağmen aylarca çadırda kaldığını anlatan Fahrettin Çuyrak, "Mustafa Sarıgül Van'a geldiğinde onunla birlikte depremzedelere yardımlarda bulunduk. Daha sonra Sayın Sarıgül kalıcı olarak bir şeyler yapmak istedi. Görüşmeler sonucu öğretmen evi yapılmasına karar verildi. Depremde hasar gören ve bir bölümü yıkılan küçük bir öğretmenevimiz vardı, onun yerine modern bir öğretmenevi yaptık. Şu an Van-Şişli Öğretmenevi Sarıgül'ün eseri ve bizim de gayretlerimiz, çalışmalarımız ile yapıldı. Allah bu katkıyı sunan herkesten razı olsun. İnsanlara faydalı olmak bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

 


           Van'da sürekli gündem olan ve çözülemeyen sorunlara değinen Çuyrak, "Bakın son yıllarda sürekli Van'da çevre yolu, sahil yolu, otogar, stadyum gibi ana sorunlar gündeme geliyor. Ama bir türlü çözüm bulunamadı. Böyle olunca insanlarda bıkkınlık oluşuyor. Artık bu sorunların kısa sürede çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 


        Van'da tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler olması için çalışacaklarını anlatan Çuyrak, "Bu memleket tarım ve hayvancılık memleketi. Ama bir türlü istenen noktaya ulaşılamadı. Bakın tarım ve hayvancılık konusunda cezbedici kalıcı teşvikler olmalıdır. Bizler göreve gelmemiz halinde inşallah bu konuda güzel adımlar atacağız" dedi.
Van'ın aynı zamanda turizm kenti olduğunu ve turizm alanında güzel projeleri bulunduğunu belirten Fahrettin Çuyrak, turist çekmek için alternatif çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

          
           Türkiye'de yıllık ortalama en fazla güneş alan ilin Van olduğunu da hatırlatan Çuyrak, "Enerjiye dayalı çalışmalar yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu şehirde birçok alanda kendi enerjimizi kendimiz üretebilmeliyiz. Bizim bu konuda da projelerimiz mevcut" ifadelerini kullandı.

 


            Kentin giriş ve çıkış noktalarında alt yapıdan kaynaklı sorunlar olduğunu söyleyen Çuyrak, "Van Organize Sanayi Bölgesi'nde kanalizasyonlardan kaynaklı sorunlar var ve şehre girenler pis bir koku ile karşılaşıyor. Yine aynı sorun Edremit tarafında da söz konusu. Bu sıkıntıların giderilmesi için çalışacağız" dedi.
Van'da sürekli mevcut yollarda asfaltlama veya kaldırım çalışmaları yapılıyor. Oysa bu memlekete alternatif yollar lazım. Niçin alternatif yollar yapılmıyor? Biz Meclis'e gitmemiz halinde bu sorunu da masaya yatıracağız" şeklinde sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2018, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER