Demirtaş'ın yeni kitabı yayın aşamasında…

Uzun yıllardır Van’da yaşayan ve çeşitli kurumlarda farklı görevlerde bulunan Orhan Demirtaş, çocukluğundan beri şiirle iç içe. Bugüne dek 5 ayrı şiir kitabı yayınlanan Demirtaş’ın, Od adlı yeni kitabı ise kısa süre içinde yayınlanacak.

Demirtaş'ın yeni kitabı yayın aşamasında…

                 Daha önce gazetemizde de köşe yazarlığı yapan ve şiirleri yayınlanan Orhan Demirtaş, Bir Adam Vardı, Mor Çağı Gözlerin, Tutsaklığımın Adı, Nal Sesleri ve Lori kitaplarının ardından şimdi de OD adındaki kitabının yayın aşamasında olduğunu belirtti. Gazetemize açıklamalarda bulunan ve uzun yıllardır şiirle iç içe olduğunu belirten Orhan Demirtaş, 1968 yılında Muş'ta doğdu. Demirtaş, çocukluğunu ve gençliğini memleketinde geçirdiğini, ardından Rize, Van ve Aydın Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde, İzmir Köy Hizmetleri 16. Bölge Müdürlüğü’nde, Van Köy Hizmetleri 9. Bölge Müdürlüğü’nde, Van Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nde ve Van Bölge Müdürlüğü’nün basın ve yayını da dahil olmak üzere çeşitli kademelerde idareci olarak görev yaptığını belirtti.

 


             2004 yılında kurulan Van Sanatçılar Derneği kurucu başkanı olduğunu belirten Demirtaş, uzun yıllar fiili olarak başkanlığını da yaptığını söyledi. Ankara'da Aralık 2005’de Gündüz Yayınevi’nin düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında serbest şiir dalında (LORİ -1) adlı şiiriyle Türkiye birincisi, 9-11 Eylül 2005’te Antalya'da düzenlenen, şiirin altın portakalı da denilen Akdeniz şiir yarışmasında 'serbest şiirler dalında ‘Sevdiğim’ adlı şiiriyle Türkiye ikincisi, 15 Mart 2018’de Ankara'da düzenlenen 'Anne' konulu şiir yarışmasında 'Annem' adlı şiiriyle Türkiye üçüncüsü olduğunu belirtti.

 


             Yayınlanmış beş adet şiir kitabı bulunduğunu anlatan Demirtaş, altıncı şiir kitabının ise yayın aşamasında olduğunu vurguladı.


        Anadolu Basın Birliği Van Şubesi’nin yönetim kurulu üyesi olduğunu söyleyen Demirtaş, aynı zamanda birçok yerel ve ulusal dergilerde şiirleri ve denemelerinin yayınlandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29